İktidarın küçük ortağı, Demokrat Parti Ulusal Güçler  (DP/UG) Parti Meclisi, Genel Sekreter ve Merkez Yönetim Kurulu seçimi için dün akşam toplandı.

 

Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda, partinin Genel Sekreteri, tek aday olan Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy oldu

 

Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, toplantıda yaptığı açıklamada, partililere teşekkür etti.

 

Denktaş, geçmiş dönemde yönetimde görev alan partililere teşekkür etti, yeni dönemin hayırlısı olmasını diledi. Denktaş, yerel seçimler için çalışmaların başladığını ve önlerine önemli bir dönem bulunduğunu anlattı.

 

Gazimağusa Milletvekili ve ilçe başkanı Fikri Ataoğlu ise Genel Sekreter adaylığından çekilme nedenlerini açıkladı.

 

Yerel seçimlerde bölgesi olan Gazimağusa’nın ve çevresinin başarı göstermesi için gerekeni yaptıklarını ifade eden Ataoğlu, partinin geleceği ve Genel Başkan Serdar Denktaş’ın daha rahat çalışabilmesine olanak tanımak için genel sekreterlik adaylığından çekildiğini açıkladı.

 

Ataoğlu, Ulusal davaya sahip çıktıklarını ve yeni süreçte Cumhurbaşkanı Eroğlu’na destek verdiklerini de belirtti.

 

Ataoğlu’ndan sonra kürsüye çıkan Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy da “Bu akşam burada tek yüreğiz güçlüyüz diyerek yola çıkıyoruz” dedi.

 

Demokrat Parti Ulusal Güçler’in daha iyi ve daha güzeli yakalaması için çalışacaklarını belirten Taçoy,  “KKTC’nin geleceği ve DP-UG’nin geleceği için tek başımıza iktidarı yakalamak için çalışacağız” dedi

 

Fikri Ataoğlu’nun adaylıktan çekilmesi üzerine Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, seçimsiz ve oy birliği ile  partinin yeni genel sekreteri oldu.

 

Toplantıda Merkez Yönetim Kurulu Seçimi de yapıldı.

 

9 kişilik Merkez Yönetim Kurulu’na 27 kişi aday oldu.