Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG), 9. Olağan Kurultayı’nda Serdar Denktaş 1826 oyun 1501’ini alarak yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

 

DP/UG Milletvekili Divan Başkanı Hakan Dinçyürek, daha önce 1861 olarak açıklanan kullanılan oy sayısını 1826 olarak düzelterek genel başkanlık seçim sonucunu açıkladı.

 

Buna göre, Serdar Denktaş 1501, Bengü Şonya 261, Fuat Türköz Çiner 34, Abdurrahman Ömeroğlu 25 oy alırken 5 oy da geçersiz sayıldı.

 

Dinçyürek Serdar Denktaş’ın Genel Başkanlığı kazandığını açıklamasının ardından, “Sanıyorum Kıbrıs siyasi tarihinde bu kadar yüksek delege oyuyla kazanan ilk siyasi parti başkanı Serdar Denktaş’tır” dedi.

 

 

Denktaş: “Kurultay Sonucu gelecek genel seçimlerde en büyük parti ve tek başına iktidar için gösterilen bir sorumluluklur

 

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) 9’uncu Olağan Kurultayı’nda yeniden Genel Başkan seçilen Serdar Denktaş, kurultay sonuçlarının gelecek genel seçimlerde tek başına iktidar için DP/UG delegelerinin taşıdığı sorumluluğu gösterdiğini söyledi.

 

Serdar Denktaş, Atatürk Spor Salonu’nda Genel Başkanlık oy sayımının tamamlanmasının ardından kürsüden yaptığı konuşmada, kurultay sonuçlarının DP-Ulusal Güçler olarak gerçekleştirilen ilk kurultayın ne kadar bütünsellik içerisinde gerçekleştirildiğini gösterdiğini kaydetti.

 

Denktaş, “Büyük bir sorumluluk gösterdiniz. Bu sorumluluk Demokrat Parti Ulusal Güçleri bir sonraki seçimlere, gelecek genel seçimlere en büyük parti ve tek başına iktidara getirmek için göstermiş olduğunuz bir sorumluluktur” dedi.

 

Kurultayın hazırlık aşamasında yer alan herkese ve katılan delegelere teşekkür eden Denktaş, Kurultay sloganı olan “Tek Yürek geleceğe” ifadesini kullanarak, “Şimdi tek yürek geleceğe yürümeye başlıyoruz” dedi.

 

Serdar Denktaş konuşmasının ardından Kurltay’daki Genel Başkan adayları ile birlikte kürsüden delegeleri selamladı.

 

DP/UG Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi seçimi için oy sayımı bu gece devam edecek.