Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP Ulusal Güçler) Genel Başkanı Serdar Denktaş, DP Ulusal Güçlerin ‘Mutlaka hükümette yer almalıyız’ şeklinde bir görüşü olmadığını, olamayacağını vurguladı.

Ülkedeki mevcut sistemin halkı bir yere götüremeyeceğini vurgulayan Serdar Denktaş, “DP Ulusal Güçler olarak ancak ülkemizi sil baştan değiştirecek bir hükümet programını ortaya koyabilecek koalisyon ortaklığı olabilmesi halinde, hükümette yer alabiliriz” diye konuştu.

Denktaş, “Koalisyon görüşmelerinde paydaşlarımızla müzakere edeceğimiz konu kaç bakanlığın hangi ortakta olacağı değil, ülkemizi kalkındırmak, devletimizi yücelterek güçlü kılacak hükümet programını hangi partiyle yapabileceğimizdir” dedi.

Serdar Denktaş, bugün Lefkoşa Merit Otel’de bir basın toplantısı düzenleyerek, 28 Temmuz’da gerçekleşen milletvekilliği erken genel seçimine ve kurulacak koalisyon hükümetine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Basın toplantısında DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya, Lefkoşa Milletvekilleri Dr. Mustafa Arabacıoğlu, Hasan Taçoy, Zorlu Töre, Gazimağusa Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Fikri Ataoğlu, Hakan Dinçyürek, Girne Milletvekilleri Ergün Serdaroğlu, Özdemir Berova, İskele Milletvekilleri Hüseyin Avkıran Alanlı, Hamit Bakırcı, Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ile bazı parti yetkilileri de hazır bulundu.

 

“HALKIMIZ SANDIĞA GİDEREK KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULMASI YÖNÜNDE BİR İRADE ORTAYA KOYMUŞTUR”
28 Temmuz’da gerçekleştirilen seçim sonuçlarını değerlendiren Denktaş, 2009 seçimlerine oranla oylarını yüzde 125 oranında arttırdıklarını söyledi, “Halkımız sandığa giderek koalisyon hükümeti kurulması yönünde bir irade ortaya koymuştur” dedi.

Parti yetkili kurullarıyla değerlendirme toplantıları yapıldığını anımsatan Serdar Denktaş, söz konusu koalisyonun hangi partiler arasında kurulacağının önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını dile getirdi.

Denktaş, “Bir gerçek var ki, geçmiş Başbakan döneminde ortaya konulan politikalar halkımız tarafından onay görmedi. Bu nedenle, oluşacak yeni hükümet halkımızın her kesimi ile sağlıklı bir diyalog oluşturmayı, halkımızın her kesimini kucaklayabilmeyi sağlayabilecek bir yaklaşım içinde olmayı başarmak zorundadır” şeklinde konuştu.

 

“HALK KOALİSYON HÜKÜMETİ TERCİH ETTİ”
Seçmenlerin düşüncelerinin değiştiğine ve bunun sandığa yansıdığına işaret eden Denktaş, hiç bir partiye tek başına hükümet kurma görevini verilmediğini anımsatarak, halkın koalisyon hükümetini tercih ettiğini vurguladı.

Halkın DP Ulusal Güçler’e de mesaj verdiğini ifade eden Denktaş, “Halk bu partinin doğru bir yapılanma olduğunu belirtti, bize tam destek verdi” diyerek ekledi:

“Yemin töreninden itibaren, DP Ulusal Güçler olarak, gerek milletvekili grubu gerekse yetkili kurullar ile atacağımız her adımda, halkımızın hayat kalitesini yükseltmeyi, devlete ve siyasete güvenini artırmayı hedef bilecek, adaletli bir idareyi hissetmelerini sağlayacak bir tutum içerisinde olacağız.”

 

“ORTAYA KOYDUĞUMUZ VİZYONU GERÇEKLEŞTİREBİLECEK BİR KOALİSYONDA BULUNMAMIZ UYGUN GÖRÜLDÜ”
Serdar Denktaş, partinin yetkili kurullarının Ana Muhalefet görevini yürütme de dahil olmak üzere tüm olasılıkları değerlendirdiğini anımsattı, “DP Ulusal Güçler’in ülkemizi yenileme ve değişimi gerçekleştirme yönünde ortaya koyduğu vizyonu gerçekleştirebilecek bir koalisyonda bulunmamızı uygun görmüştür” dedi.

Denktaş, “Geleceğin Yol Haritası” parti programlarının yanı sıra bölgesel kalkınma projelerinin de hayata geçmesinin kendileri için ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.

 

“MUTLAK HÜKÜMETTE OLMALIYIZ GÖRÜŞÜNDE DEĞİLİZ”
Serdar Denktaş, DP Ulusal Güçler olarak mutlak hükümette yer almalıyız şeklinde bir görüşleri olmadığını, olamayacağını vurguladı.

Denktaş, “Koalisyon görüşmelerinde paydaşlarımızla müzakere edeceğimiz konu kaç bakanlığın hangi ortakta olacağı değil, ülkemizi kalkındırmak, devletimizi yücelterek güçlü kılacak hükümet programını hangi partiyle yapabileceğimizdir” dedi.

 

“ÖN ŞARTIMIZ ÜLKENİN GELECEĞİDİR”
Vizyonlarını benimseyen bir partiyle koalisyon hükümetinde yer almak düşüncesinde olduklarını yineleyen Serdar Denktaş, “Ön şartımız ülkemizin geleceğidir. Aksi halde herhangi bir koalisyon modelinde yer almamız söz konusu olamaz” dedi.

Denktaş, DP Ulusal Güçlerin gerektiğinde muhalefette kalacağını, halkın çıkarlarını koruyacağını belirtti.

 

“SİL BAŞTAN DEĞİŞTİRECEK BİR HÜKÜMET PROGRAMI”
Mevcut sistemin halkı bir yerlere götüremeyeceğini vurgulayan Genel Başkan Serdar Denktaş, “DP Ulusal Güçler olarak ülkemizi sil baştan değiştirecek bir hükümet programını ortaya koyabilecek koalisyon ortaklığı olabilmesi halinde, hükümette yer alabiliriz” diye konuştu.

Doğru bir vizyon ve program çerçevesinde tüm partilerin içinde yer aldığı bir uzlaşı hükümeti oluşturulması gerektiğini dile getiren Denktaş, “Önümüzdeki bir yıllık süreyi insanımızın geleceği için gerekli reformları yapmaya adamak, atılabilecek en güzel, en büyük adım olarak önümüzde durmaktadır” dedi.

 

“ÜTOPİK BİR SAV”

Denktaş şunları dile getirdi:

“Ütopik olarak görülen bu savımızı süreç içerisinde de görüşme yapacağımız partilere de iletmek düşüncesindeyiz.

Bunu başarabilmenin ve elbirliği ile ülkemizin geleceğini oluşturmanın hayalini bile sizler vasıtası ile halkımızla paylaşmaktan büyük bir heyecan duymaktayız.

Bilinmesini isteriz ki, önümüzdeki beş yıllık süre içerisinde, kendi hırslarımızdan çok insanımız için çalışma azmi, kendi aklımızdan çok ortak akılı kullanma istencimiz hep ön planda tutulacak, gerektiği anlarda gereken özveri bizler tarafından kullanılacaktır.

Dirayetli, ne istediğini bilen ve bu doğrultuda çalışan, halkımızın esenliği için gözünü budaktan sakınmayacak, sözünü söylemekten geri durmayacak, halkın bütününü kucaklayabilecek iyi bir yönetime acil ihtiyaç vardır.”