İçinde bulunduğumuz yüzyılda pekçok hastalığa çare bulunurken, bazı hastalıkların görülme sıklığı artmaktadır. Enfeksiyon hastalıklarından pekçoğu tarihe karışırken yeni sorunların görülme sıklığı artıyor. Çevre koşulları, geç aile kurma gibi nedenler üreme sorunlarına eskisine göre daha sık rastlanmasına sebep olmaktadır.  Ancak bu sorunların çözümünde de büyük gelişmeler olmuştur.  Tüp bebek yöntemleri infertilite (kısırlık) sorunlarının çözümünde ulaşılmış en son noktadır. Merkezimiz klasik tüp bebek hizmetinin yanısıra Türkiye başta olmak üzere, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine donasyon hizmeti vermek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük özel hastanesi bünyesinde kurulmuştur. Amacımız sağlıklı yumurta ve sperm vericilerini, ihtiyacı olan çiftler için temin etmek ve tedavilerini üstlenmektir.

Kadının tüplerinin tıkalı olması, sperm hareket yeteneğinin az veya hiç olmaması, sperm sayısının yetersiz olması, hatta menide hiç sperm olmadığı durumlarda bile testis dokusunda sperm bulunursa bu hücrelerle bebek sahibi olmak mümkündür.

 

Tüp Bebek Nedir?
Tüp bebek uygulamasına kadın ve erkeğe ait üreme hücrelerinin vücut dışı koşullarında döllenme işlemi diyebiliriz. Erkek (sperm) ve kadın (yumurta) üreme hücrelerinin laboratuvar koşullarında birleştirilmesi sonucunda oluşan embriyolar, rahim içine ince plastik bir boru yardımı ile yerleştirilir.

                                            

Tüp bebek işlemi hangi durumlarda uygulanabilir?
Tüp bebek işlemi aşağıdaki durumlarda uygulanabilir:

Kadın üreme kanallarının tıkanıklığı

Erkek sperm sayısının azlığı veya kalitesinin kötü olması.

Erkekte menide hiç sperm olmadığı durumlar. (Erkeğin testisinden alınan parçada bulunan spermin yumurta içine enjeksiyonu ile gebelik elde edilebilir.)

Bağışıklık sistemi sorunları.

Direkt olarak tüp bebek tedavisi gerektirmese de uzun süreli diğer infertilite tedavilerinden (Suni dölleme, yumurtlamanın uyarılması v.s.) sonuç alamamış hastalar.

Erkeğin HIV (AIDS) veya Hepatit B ve C gibi cinsel yolla bulaşan bazı hastalıklar açısından taşıyıcı olması durumunda da tüp bebek bir çare olabilir.  Normalde cinsel yolla veya aşılama yöntemi ile gebelikte kadına ve bebeğe enfeksiyon bulaşabilir.  Mikroenjeksiyon veya ICSI yöntemi ile ve tüp bebek işlemi sırasındaki sperm hazırlama teknikleri ile hastalığın bulaşması engellenebilmektedir.

 

Neden Kıbrıs Mağusa Tüp Bebek Merkezi?

Kıbrıs Mağusa Tüp Bebek Merkezi, Kuzey Kıbrıs’ın ilk ve tek ISO 9001kalite belgeli hastanesi ve 17 yıllık tecrübe ile kaliteli sağlık hizmetlerinde akla gelen ilk isim olan Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi güvencesiyle hizmet vermektedir.

 

Kendinize Tüp Bebek kliniği seçerken lütfen şunlara dikkat ediniz:

·  Kliniğinizde sizlerle yakından ilgileniliyor mu? Her türlü sorunuza cevap alabiliyor musunuz?

·  Klinik personelinin ve hekimlerinin ilgisi sizi tatmin ediyor mu? Randevu zamanında hekiminizi görebiliyor musunuz? Hekiminiz sizinle gerektiği şekilde ilgilenebilecek zamana sahip mi, yoksa zamanı çok sınırlı ve aşırı meşgul mü?

·     Yardımcı Üreme Tekniklerinin tümü uygulanabiliyor mu?

·     Klinik hekimlerinin Tüp bebek alanındaki yeni gelişmeleri takip ettiğine inanıyor musunuz?

·     Başarı oranı nedir ve sizin özel durumunuz için bu oran nasıldır? Kliniğin rapor ettiği başarı oranı ne anlama geliyor? Bu size izah edildi mi?

İletişim;

Web adresi: www.kibrismagusatupbebek.com

Tel:     +90 392 366 5446

+90 533 834 9203