KONAKLAMA VE TRANSFER KOLAYLIĞI...Doç. Dr. Terzioğlu, ulaşım ve konaklama anlamında yurt dışında yaşayan kişilere yönelik bir takım kolaylıklar sağladıklarına vurgu yaparak, "Biz kurumsallaşma yolunda oldukça yol aldık. Yurt dışından gelen hastalarımız oluyor. Hastalarımız en çok İngiltere, Almanya ve Avusturalya'dan geliyor. Hastanın arzu etmesi durumunda konaklama ve transfer konularını biz üstlenip çözüm üretiyoruz. Bunun için hastaların bizimle iletişime geçip arzularını bildirmeleri yetiyor" diyor

Estetik ameliyatla ve iğneli uygulamalarla yüz ve vücut şekillendirme 2019 yılında da gözde olmayı sürdürüyor.

25 yıl boyunca Türkiye'de estetik ve plastik cerrahi alanında hizmetler veren ve yeni uzmanlar yetiştiren Kıbrıslı Türk hekim, Estetik, Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Terzioğlu, Kuzey Kıbrıs'a dönüş yaparak Girne'de açtığı tam donanımlı modern klinikle yüzünde ve vücudunda yenilik yapmak isteyenler için hizmet veriyor.

Yıllar Sonra Kıbrıs’a Dönüş Yaptı

Baf doğumlu olan Ahmet Terzioğlu, Güzelyurt Kurtuluş Lisesi'ni 1981 yılında bitirdikten sonra üniversite eğitimi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gitti.

Mezun olduktan sonra hayali olan plastik cerrahi uzmanlık eğitimini Ankara Numune Hastanesi'nde tamamladı. Uzman olduktan sonra bir dönem Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan Terzioğlu, Türkiye'de, Sağlık Bakanlığı'nın açtığı sınavı kazanarak, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Klinik Şef Yardımcısı oldu.

Ahmet Terzioğlu, görevine devam ederken, 2006 yılında girdiği sınavı başarıp "Üniversite Doçenti" unvanını kullanmaya hak kazandı.

Bu sürede yeni estetik cerrahi uzmanları yetiştirdi.

Bu görevi devam ederken 2016 yılında kendi isteğiyle emekli olan Terzioğlu, Kıbrıs'a döndü.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde bir yıl kadar çalışan Terzioğlu, Haziran 2018'de buradan ayrılarak kendi kliniğini açtı.

Hekimliğin yanı sıra hukuk eğitimi de alıyor

Doç. Dr. Ahmet Terzioğlu, mesleğini icra ederken, bir yandan da sağlık hukuku alanına ilgi duymaya başladı ve şu sıralarda hukuk eğitimi alıyor.

Terzioğlu, haziran ayında hukuk diplomasını da almayı hedefliyor.

Modern ve donanımlı bir merkez

25 yıldan bu yana estetik plastik cerrahi uzmanı olarak görev yapan ve "Face and Body Estetik Kliniği" adıyla Girne'de oldukça modern ve donanımlı bir merkez açan Terzioğlu, yaptığı uygulamalardan bahsediyor.

Klinikte hizmet veren dermatoloji uzmanının kozmetik anlamda işlemler yaptığını söyleyen Ahmet Terzioğlu, estetik cerrahi uzmanı olarak kendisinin de PRP, gençlik aşısı, botoks, dolgu, ameliyatsız yüz germe, altın iğne gibi uygulamalar yaptığını ve cerrahi müdahale gerektiren estetik işlemler olan meme büyütme, meme küçültme, karın germe, yüz germe ve yağ alma ameliyatları için de hastaları tam teşekkülü hastanelerde ameliyat ettiğini söylüyor.

Terzioğlu, hastalarının kendisine en çok botoks ve dolgu için müracaat ettiğini de belirtiyor ve ekliyor:

"Bize başvuran hastaları öncelikle cerrahi ihtiyacı olanlar ve cerrahi istemeyenler olarak ayırmak gerekiyor.

Cerrahi istemeyen ya da gerekmeyen hastalara, genellikle botoks ya da dolgu uygulamaları yapılıyor.

Cerrahi isteyen hastalar ise en çok meme ameliyatları ve liposuction denilen yağ aldırma ameliyatları için müracaat ediyorlar."

Ameliyatsız yüz germek mümkün

Ahmet Terzioğlu, son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesi ve hastaların cerrahi olmayan yöntemleri tercih etmesi nedeniyle, cerrahi olmayan yöntemlerin de hızla arttığına dikkat çekerek, şunları anlattı:

"Örneğin 'ameliyatsız yüz germe' olarak da bilinen yöntemde, herkesin bildiği ultrason cihazının çalışma mantığına benzeyen bir mantıkla çalışan, yani tamamen zararsız bir cihaz yardımı ile yüzdeki sarkmış dokuları eski yerlerine geri almak, yani yüzü germek mümkündür. Bu yöntem yaklaşık bir saat süren, ağrısız bir yöntemdir. İşlem sonrası şişlik, kızarıklık, morluk olmuyor. Etkisi yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Bir diğer ameliyatsız yöntem altın iğne diye bilinen 'mikro iğneli radyofrekans' uygulamasıdır. Son zamanlarda çok popüler olmuştur. Sonuçları gerçekten çok iyidir.

Bir de PRP gibi bir yöntemle kombine edildiğinde sonuçlar çok daha tatmin edici oluyor".

Burun estetiği sonrası bir haftada günlük yaşama dönüş

Ahmet Terzioğlu, ameliyatla yapılan uygulamalardan olan burun estetiğine de değinerek, artık estetik olduğu belli olmayan burunların daha çok tercih edildiğini, daha doğal burunlar yapılmasının hem hastaların, hem doktorların tercihi olduğunu söylüyor.

Burun estetiğinin yaklaşık 1.5-2 saat süren ve kendisinin genel anestezi altında yapmayı tercih ettiği bir ameliyat olduğunu ifade eden Terzioğlu, ameliyat sonrası hastanın en az 6 saat hastanede gözlem altında tutulduğunu, tampon konulmuşsa ikinci gün alındığını, alçı ve/veya dikiş varsa bir hafta sonra alındığını belirtiyor.

Ahmet Terzioğlu, burun ameliyatlarında tekniklerin gelişmesiyle artık morluklar ve şişliklerin azaldığını, ancak olmuşsa da en fazla 10 günde izlerin kaybolduğunu ifade ederek, hastanın en fazla bir hafta sonra normal hayatına geri dönebildiğini söylüyor.

Kadınlar, kendi yağ dokusuyla dolgun göğüslere kavuşuyor

Kadınların en çok tercih ettiği göğüs estetiği hakkında da bilgi veren Terzioğlu, şunları anlatıyor:

"Göğüs estetiği deyince bu kavramın içine 3 farklı ameliyat girmektedir. Birincisi meme büyütme ameliyatıdır. Meme büyütme işlemi, dolgu maddeleriyle, hastanın kendi yağ dokusu ile veya silikonlarla yapılabilir.

Kendi adıma, dolgu maddeleri ile meme büyütme işlemini önermiyorum.

Silikon ile meme büyütmede, silikonu yerleştirmek için en çok tercih edilen yol, meme başı çevresi, meme altındaki katlantı bölgesi ve koltukaltı bölgesidir.

Her üç yöntemin de avantaj ve dezavantajları vardır.

Ameliyatın toplam süresi yaklaşık 45-60 dakikadır".

Ahmet Terzioğlu, meme estetiğinde, özellikle silikonların kas altına konulduğu durumlarda ameliyat sonrası dönemde, hastada, özellikle kol hareketleri sırasında bir miktar ağrı olabildiğine işaret ederek, hastanın ameliyattan en fazla bir hafta sonra yüzme ve ağırlık kaldırma dışındaki tüm günlük aktivitelerini yapabilir duruma geldiğini belirtiyor.

Büyük memeler ve şikayetlerden kurtulun

Meme büyüklüğü fazla olan hastaların da genellikle boyun ve sırt ağrıları ile meme altlarında pişik şikayetiyle başvurduğuna dikkat çeken Terzioğlu, meme küçültme ameliyatı ile memeleri küçültüp daha düzgün bir şekil verdiğini ve ameliyat sonrası hastanın şikayet ettiği ağrıların ortadan kalktığını söylüyor.

Ahmet Terzioğlu, meme küçültme ameliyatının genel anestezi altında yaklaşık 3-4 saat sürdüğüne dikkat çekerek, hastanın 1 veya 2 gece hastanede kaldığını ve günlük yaşama 15-20 günde dönebildiğini belirtiyor.

Meme dikleştirme

Ahmet Terzioğlu, meme toparlama ya da meme dikleştirme ameliyatına da değinerek, şunları kaydediyor:

"Bu hastalarda meme dokusu hacim olarak genellikle normaldir ancak meme sarkıktır ve deri fazlalığı vardır. Memenin şekli bozulmuştur. Meme başı olması gereken yerin çok daha aşağısındadır.

Bu ameliyatta amaç, aşağıya sarkmış olan meme başını olması gereken yere taşımak, bozulmuş olan meme şeklini yeniden oluşturmaktır. Meme dokusu yeterliyse ve sarkma miktarı az ise, sadece silikonla meme büyütme işlemi yapar gibi bir silikon yerleştirilerek sarkıklık düzeltilebilir.

Ancak dikleştirme ameliyatı yapılan hastalarda bazen, mevcut meme dokusu yeterli olmayabilir. Bu durumda hastalara meme büyütme ameliyatındaki gibi silikon uygulamak gerekebilir".

Meme toparlama ameliyatının yaklaşık 2-3 saat sürdüğünü söyleyen Terzioğlu, bu ameliyatın da genel anestezi altında yapıldığını ve hastaların 1-2 gece hastanede kaldıktan sonra taburcu edildiğini ifade ediyor.

Terzioğlu, meme toparlama ameliyatı yapılan bir hastanın 7-10 gün içinde günlük hayatına döndüğünü söylüyor.

Karın germede doğru bilinmesi gerekenler

Ahmet Terzioğlu, karın germe ameliyatları konusunda da bilgi veriyor ve bu konuda doğru bilinmesi gereken noktalara dikkat çekiyor, şunları anlatıyor:

"Karın bölgesinde yağ birikmesi yanında deride gevşeklik ve sarkma varsa, buna, bir de karın kaslarının gevşekliği eklenmişse, bu hastalar yağ aldırmadan yarar görmezler.

Tam aksine bu hastalara yağ alma işlemi uygulanırsa derideki sarkma daha da belirginleşir ve görüntüleri daha da kötüleşir.

Yapılan işlem, bozulmaları düzeltme amacı güder. Yani, gevşemiş karın kasları sıkılaştırılır, fazla deri ve yağ dokusu kesilerek çıkarılır, ihtiyaç olan bölgelere yağ alma işlemi uygulanır."

Karın germe ameliyatının genel anestezi altında ve yaklaşık 3-4 saat süren bir operasyon olduğunu belirterek, hastanın 2 gece hastanede tutulduğunu ve 10-15 gün sonra günlük yaşama dönebildiğini ifade ediyor.

Terzioğlu, karın germe ameliyatı geçiren bir hastanın egzersiz yapmak için 6 hafta geçmesini beklemesi gerektiğine de vurgu yapıyor.

Dinamik çizgilere botoks, statik çizgilere dolgu

Ahmet Terzioğlu, yaşlanmanın ilk bulgularından birisinin yüzümüzde çizgilerin oluşması olduğuna işaret ederek, bu çizgilerden birinin normal duruşta görünmeyen ancak mimik hareketleriyle ortaya çıkan dinamik çizgiler; bir diğerinin de, normal duruşta da var olan statik çizgiler olduğuna dikkat çekiyor.

Terzioğlu, dinamik çizgiler için botoks, statik çizgiler için de dolgu uygulaması yapmak gerektiğini söylüyor.

Botoks uygulamalarına örnek veren Terzioğlu, "Hasta, 'güldüğüm zaman gözümün yan tarafındaki çizgiler çok artıyor' diyorsa, bu dinamik çizgidir ve en iyi çözüm botoks ile olmaktadır" diyor.

Dudak ve elmacık kemikleri artık daha belirgin

Ahmet Terzioğlu, dolgu uygulamalarını sadece var olan çizgileri azaltmak veya yok etmek için kullanmadıklarına da işaret ederek, "Dudak kalınlaştırma, elmacık kemiklerini belirginleştirme, yüze oval bir görünüm kazandırma amacıyla da dolgu uygulaması yapılmaktadır" ifadesini kullanıyor.

Konaklama ve transfer kolaylığı

Terzioğlu, ulaşım ve konaklama anlamında yurt dışında yaşayan kişilere yönelik bir takım kolaylıklar sağladıklarına da vurgu yaparak, "Biz kurumsallaşma yolunda oldukça yol aldık. Yurt dışından gelen hastalarımız oluyor. Hastalarımız en çok İngiltere, Almanya ve Avusturalya'dan geliyor. Hastanın arzu etmesi durumunda konaklama ve transfer konularını biz üstlenip çözüm üretiyoruz. Bunun için hastaların bizimle iletişime geçip arzularını bildirmeleri yetiyor" diyor.

Estetik, Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Terzioğlu, kendilerine telefonla, ya da sosyal medya hesaplarından kolaylıkla ulaşılabildiğini ifade ediyor.

Daha detaylı bilgi için:

Tel: 0 392 444 29 29

GSM + WhatsApp: 0 542 868 25 25 Web: http://www.faceandbodyaesthetic.com/ Facebook: https://www.facebook.com/FaceandBodyAestheticCyprus/

Instagram: # faceandbodyaesthetic https://newcyprusguide.com/listings/face-and-body-aesthetic/