İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay 8 kilometrelik koşuya katılırken, Gazimağusa Belediyesi Başkanı Oktay Kayalp ve Gazimağusa milletvekili Erkut Şahali 5 kilometrelik halk yürüyüşüne katıldılar.

 

Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Gençlik Merkezi’nin (MAGEM) Telsim ana sponsorluğunda düzenlediği MAGEM Mağusa Halk Koşusu ve Yürüyüşü etkinliği 4 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 800 kişinin katıldığı 5 kilometrelik halk yürüyüşü ve 8 kilometrelik halk koşusuna, İç İşleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay, Gazimağusa Belediyesi Başkanı Oktay Kayalp ve Gazimağusa milletvekili Erkut Şahali’de katıldı.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay 8 kilometrelik koşuya katılırken, Gazimağusa Belediyesi Başkanı Oktay Kayalp ve Gazimağusa milletvekili Erkut Şahali 5 kilometrelik halk yürüyüşüne katıldılar.

Etkinlikten elde edilen tüm gelir Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlandı.

8 kilometrelik koşu ve 5 kilometrelik halk yürüyüşünde dereceye girenlere ödüllerini ve kupalarını İç İşleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay, Gazimağusa Belediyesi Başkanı Oktay Kayalp, Gazimağusa milletvekili Erkut Şahali, MAGEM Başkanı Cansu Canalp ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu verdi.

Etkinlik boyunca Namık Kemal Meydanı’nda çeşitli müzik dinletileri ve dans gösterileri yapıldı.

Gazimağusa Belediyesi Başkanı Oktay Kayalp MAGEM Mağusa Halk Koşusu ve Yürüyüşü etkinliğine katılanları kutladı. Oktay Kayalp Gazimağusa Belediyesi’nin bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğini müjdelerken, organizasyonda emeği geçenleri kutladı.

Telsim Genel Müdürü Rasim Karas; sağlık için koşmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Telsim olarak böylesi etkinliklere devam edeceklerini ifade eden Rasim Karas, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

MAGEM Başkanı Cansu Canalp çeşitli ülkelerde geleneksel hale getirilen etkinliğe, Mağusa’nın ilk kez MAGEM Mağusa Halk Koşusuyla ev sahipliği yaptığına dikkat çekti.

Cansu Canalp MAGEM olarak ilkleri gerçekleştirmeye devam ederken daha fazla gence daha farklı alanlarda ulaşabilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sağlıklı yaşam için sporun şart olduğunu yaygınlaştırmaya çalışırken, ülkenin kanayan yarası haline gelen kanserle de mücadeleye katkı koymaya çalıştıklarını ifade eden Canalp, etkinlikte toplanan bağışla bir umut olabilmeyi dilediklerini kaydetti.

Cansu Canalp, MAGEM Mağusa Halk Koşusu ve Halk Yürüyüşü ’ne katkıda bulunan Telsim ve Gazimağusa Belediyesi Başkanı Oktay Kayalp’e teşekkür etti.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nüket Gündüz, vakfı adına etkinliğe katılanlara yaptıkları bağışlar nedeniyle teşekkür etti.

Nüket Gündüz etkinliği organize eden MAGEM’e, Telsim’e ve Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp’e teşekkürlerini bildirdi.

Kendilerinin vakıf olarak kanser hastalığına güzelliklerle dikkat çekmek istediklerini ifade eden Gündüz, yapılan etkinlikle fiziksel aktivite olarak, sağlıklı yaşam adına farkındalık yaratmanın çok güzel olduğunu dile getirdi.