“Stresin sonuçları çeşitlidir ve her insan bu sonuçları farklı şekillerde deneyimler. Stresten sonra nahoş duygular, rahatsızlık ya da vücudumuzun herhangi bir yerinde ağrılar oluşur. Öncelikle yapmanız gereken şey sizi inciten duygulardan arınmaktır. Onları kendinize saklamaya, içinizde tutmamaya devam etmesisiniz. : diyor Dr. Sandomirski. Bunun için tek ihtiyacınız olan kualğınızın resimde gösterilen noktasına masaj yapmak ve stresin izlerini silmek!

 

Eski Çin tıbbında bu nokta Shen  Men noktası olarak adlandırılıyor. Shen Men’in anlamı ise Cennet/Tanrı Kapısı. Çünkü eski Çin tıbbına göre bu noktanın bedene göksel/ilahi enerjileri taşıdığına inanılıyor.

 

Shen Men noktası bütün beden sağlığını iyileştiren, dtresi, anksiyeteyi ve deprasyonun etkilerini azaltan ve enerji akışını düzenleyen derin ve mucizevi bir noktadır.

 

Bu akupunktur noktası ayrıca bağımlılığı, inflamasyonu (Iltifap) ve vücudun her hangi bir yerindeki ağrıları azaltıyor. Ağrı tedavisinde akupunktur uzmanları genelde ilk olarak hızlı sonuç aldıkları Shen Men noktasına başvuruyor.

 

California’lı akupunktur uzmanı  Siyete durumu yaşıyorsanızusannah Sunderland, eğer son zamanlarda yoğun stress altındaysanız ya da anksiyete durumu yaşıyorsanız bu noktaya her gün bir kaç kez, derin nefesler alıp vererek masaj yapmanızı öneriyor. Stres altında hastaların en keyif aldığı ve rahatladığı akapunktur noktasının Shen Men noktası olduğunu söylüyor Sunderland.

 

 

 

Kaynak: yeniboyutlar.com