Alternatif tıp ve enerji tedavileri konusunda çeşitli eğitimler alan SCIO Biofeedback uzmanı İsmail Ziya, SCIO - Quantum Biofeedback’le vücuttaki dengesizlik ve olası dengesizlikleri belirliyor. İnsanlara bu engelleri nasıl kaldıracağı konusunda danışmanlık yapıyor.

SCİO, ilk anda yaklaşık 11 bin frekans gönderip aldığı cevaplar doğrultusunda bir çeşit matrix oluşturuyor. Kişinin fiziksel, ruhsal, duygusal, enerjisel durumu, beslenme, vitamin -mineral dengesi, zararlı mikroorganizmalar gibi insanı insan yapan her çeşit değerlerin enerjisel olarak değerlendirmesini yapıyor.

 “Bugün yaşadığımız her şey dün yarattığımız düşünce kalıplarıdır. Yani iyileşeceğine yüzde yüz inanan bir kişi hastalığı ne olursa olsun kısa sürede onu yener. Ancak en ufak bir şüphe girdiği zaman iyileşmeyle ilgili yarattığı düşünceyi iptal eder.”

“En büyük hata yanlış düşüncedir. İnsanlar günlük düşüncelerinde olmasını istemedikleri şeyleri düşünürler. Evrensel çekim yasası olmasını istediklerini hayatlarına çeker”

 

SCIO - Quantum Biofeedback insanlarda sağlık sorunları ve enerji dengesizliklerini bulan ileri teknoloji tamamlayıcı bir cihaz… Kuzey Kıbrıs’ta bu cihazı kullanarak birçok kişinin yaşamına yeni bir sayfa açasına yardımcı olan uzman İsmail Ziya’yla bir söyleşi gerçekleştiriyoruz.  Düşünce kalıplarımızın yaşamımızdaki etkisinden alternatif tıpa birçok konuda konuştuğumuz İsmail Ziya, 2003 yılından buyana SCIO Biofeedback uzmanı olarak danışmanlık yapıyor ve bu konuda uluslararası eğitmen olarak çalışıyor.

Kayınpederinin kanser olmasıyla yaşamı değişti

İsmail Ziya, 1957 Lefkoşa doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Bölümü’nde eğitim gördü… Aynı okulda master eğitimi aldı. Uzun süre inşaat mühendisi olarak çalıştıktan sonra dayısının Kanada’dan gelmesiyle birlikte yanında getirdiği kitapları okuduktan sonra spritüal olaylarla ilgilenmeye başladı. Kayınpederinin kanser olmasıyla da 1998 yılında alternatif tıpa yöneldi. Spritüal bilgileri doğrultusunda bazı insanların yaşamlarını değiştirmek için bazı insanların hasta olmayı seçtiğini ifade eden Ziya, kayınpederinin hasta olmasının onun hayatını değiştirdiğini söylüyor. Doktorların çaresiz olduğu bir durumda kendisi de kayınpederini iyileştirmek adına araştırmalara başladığını anlatan İsmail Ziya, değişik bilgilerle karşılaşınca daha da bu konularda derinlemesine çalışmalar yaptı…
Ve enerji, alternatif tıp, bitkisel eğitim, Reiki masteri, NY Programı eğitimleri aldı…


Dengesizlik ve olası dengesizlikleri belirliyor

2003 yılında güney Kıbrıs’la kapılar açılınca bir fuarda şimdi kullandığı Scio Quantum Biofeedback System cihazının hocası Dr. Igor Četojević ile tanıştığını anlatan Ziya, daha sonra bu cihazla ilgili eğitimler alıp, sistemi iyi öğrendiğine değiniyor. Sistemden de bahseden Ziya, cihazın ilk anda yaklaşık 11 bin frekans gönderip aldığı cevaplar doğrultusunda bir çeşit matrix oluşturduğunu belirterek, bunun kişinin fiziksel, ruhsal, duygusal, enerjisel durumu, beslenme, vitamin -mineral dengesi, zararlı mikroorganizmalar gibi insanı insan yapan her çeşit değerlerin enerjisel olarak değerlendirmesini yaptığını anlatıyor. Ziya, bu cihazın, nerelerde dengesizlik olduğunu ve olası dengesizlikleri belirlediğini ifade ediyor.

İnsan ve gitar benzetmesi…

Gitar ve insan benzetmesiyle de cihazı daha iyi anlayabilmemizi sağlayacak açıklamalar yapan İsmail Ziya, “Cihazın yaptığı usta virtüeller gibi tek tek telleri kontrol edip hangi akorttan çıktığını tespit etmektir” diyerek, insanın gitardan çok daha karmaşık olduğunu ifade ediyor ve ekliyor:

“Bu sebepler bazen toksinler bazen düşünce kalıpları bazen duygusal takıntılarımız bazen vitamin mineral eksikliği bazen de yaşamış olduğumuz travmalardır. Bu cihaz da bunları tespit eder. Bunlar bizim bedenimizde dengesizlik yaratan stres faktörleridir. Vücutta toksin oluştuğu zaman bunu atmak için strese girer, bir kısmını atar bir kısmını depolar ve bu depolama sonucu hücre bozulmaları oluşabilir. Bu sitemin özelliği, 400 terapi sistemiyle vücudun kendi kendini yeniden akorda sokmasının önündeki engeli kaldırıcı olmasıdır.”

“Engeller kalkınca hastalık tedavi olur”

SCIO - Quantum Biofeedback’in kimlere uygulandığını merak ediyor soruyoruz İsmail Ziya’ya, “Her tür insan gelir. Ben hastalık tedavisi yapmam. Kişinin vücudunu dengeye koyarım. Akort ederim ya da kendi kendini akort etmesini sağlarım” diyor. Gripten kansere tüm hastalıklarının kaynağının “dengesizlik” olduğunu vurguluyor… İnsan vücudunun mükemmel bir mekanizma olduğunu söyleyen Ziya, iyileşmenin önündeki engel kalkınca hastalıkların tedavi olduğunu, kendisinin de engelleri tespit edip, kişilere engelleri nasıl kaldıracakları yönünde danışmanlık yaptığını anlatıyor.

Bir seans yaklaşık iki saat

SCIO - Quantum Biofeedback’in uygulanması konusunda da sorularımızı yanıtlayan İsmail Ziya, bir seansın yaklaşık 2 saat sürdüğünü söylüyor. Takip seanslarının da başlangıç seanslarıyla aşağı yukarı aynı zaman aralığında sürdüğünü belirten Ziya, “Genel olarak istediğimiz seviyeye gelene kadar ayda bir kez seans uygularım.” diyor. Bu cihazın kimlere uygulandığı konusunda ise, yeni doğmuş bebekten komadaki bir insana kadar terapi yapılabileceğini ifade eden Ziya, yalnızca kalp pili olanlara terapi uygulamadıklarını belirtiyor. Ve ekliyor: “Bu cihazı kullandığımız insanların büyük bir çoğunluğu uygulama sırasında bir şey hissetmiyorlar.”

“En büyük hata yanlış düşünce”

Peki neden hasta oluyoruz?, Neden kendimizi mutsuz ve halsiz hissediyoruz? Neden yaşam kalitemiz düşüyor?, Neden olumsuzluklar yaşıyoruz?
 Bu konuda da sorular yönelttiğimiz Ziya çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. “En büyük hata yanlış düşüncedir. İnsanlar günlük düşüncelerinde olmasını istemedikleri şeyleri düşünürler. Evrensel çekim yasası olmasını istediklerini hayatlarına çeker” diyen Ziya, bilinçaltının olumsuzluk ekini tanımadığını, “Ben hasta olmak istemem”, “  Ben hasta olmak isterim” gibi söylem arasında bir fark olmadığını “Ben çok sağlıklıyım” demek gerektiğini örnekleyerek anlatıyor.

“Bütün potansiyel içimizdedir”

İsmail Ziya düşünce gücünün önemine işaret ederek şöyle konuşuyor:
“Bugün yaşadığımız her şey dün yarattığımız düşünce kalıplarıdır. Yani iyileşeceğine yüzde yüz inanan bir kişi hastalığı ne olursa olsun kısa sürede onu yener. Ancak en ufak bir şüphe girdiği zaman iyileşmeyle ilgili yarattığı düşünceyi iptal eder. İnsanların kendilerini iyileştirmeleri için hiç kimseye ihtiyaçları yoktur. Bütün potansiyel içimizdedir.”