Sağlık Bakanlığı, Cengiz Topel Hastanesi’nin mimari altyapısının güçlendirilmesine yönelik teknik çalışma ile Güzelyurt’a yapılacak yeni hastanenin arazi, proje etüt çalışmasının başladığını açıkladı.

 

Başlatılan çalışmalarla, Cengiz Topel Hastanesi’nin mimari altyapısı geliştirilecek ve koğuş sisteminden ikişer kişilik lüks oda modeline geçilecek. Güzelyurt’a da 45-50 yatak kapasiteli Rehabilitasyon Merkezini de içeren bir hastane yapılacak. Hedef, yıl sonunda hastanenin temel atma törenini gerçekleştirmek.

 

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, bir süre önce Sağlık Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında imzalanan, mimari konuları içeren işbirliği protokolü anımsatılarak, protokol gereği oluşturulan ‘Proje ve Etüt’ ekibinin önceki gün Cengiz Topel Hastanesi ve Güzelyurt’a yapılacak yeni hastanenin arazisinde çalışma başlatıldığı belirtildi.

 

“GÜZELYURT HASTANESİ ARAZİSİNDE PROJE ETÜT ÇALIŞMASI…”

 

Güzelyurt’a yeni yapılacak rehabilitasyon merkezini de içeren hastanenin arazisinde topografik harita, hâlihazır harita ve plan-kote proje etüt çalışmasının yapıldığı ifade edilen açıklamada, tüm etüt çalışmaları sonrasında ilgili ekiplerin de proje araştırma ve tasarım sürecine başladığı kaydedildi.

 

“HASTANE, 45-50 YATAK KAPASİTELİ OLACAK…”

 

Bakanlık açıklamasında, Rehabilitasyon Merkezi de içeren hastanenin yaklaşık 45-50 yatak kapasiteli olacağının altı çizilerek, Hastanede acil hizmet servis birimleri, poliklinikler, özel ve ortak müşahede odaları, idari ve tüm servis birimlerinin yer alacağı vurgulandı.

 

“Rehabilitasyon merkezli Güzelyurt Hastanesi, yaklaşık 8 bin m²’lik kapalı alanı ile tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek tam donanımlı, çağdaş ve modern bir yapıda olacak”  denilen açıklamada, hastanenin sadece Güzelyurt bölgesine değil, fizik tedavi ve rehabilitasyon fonksiyonuyla da bölge dışından ve yurt dışından gelecek hastalara da hizmet vereceğine işaret edildi.

 

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, süratle ve büyük bit titizlikle çalışmaların devam ettiğine dikkat çekilerek, Rehabilitasyon Merkezi’ni de içerecek Güzelyurt Hastanesi’nin tasarım ve ihale sürecinin tamamlanmasından sonra, yılsonunda temelinin atılmasının öngörüldüğünü  belirtti.

 

“CENGİZ TOPEL HASTANESİ GELİŞTİRİLECEK 2’ŞER KİŞİLİK LÜKS ODA MODELİNE GEÇİLECEK”

 

Açıklamasında, Güzelyurt İlçesi’nde uzun yıllardır hizmet veren Cengiz Topel Hastanesinin geliştirilmesine yönelik de sürdürülen çalışmaların, Güzelyurt’a yapılacak yeni hastane çalışmalarıyla eş zamanlı devam edeceğini ifade eden Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda Cengiz Topel Hastanesi’ndeki koğuş sisteminin iptal edilip, 2’şer kişilik lüks oda sistemine geçilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığına dikkat çekti.

 

Bakanlık, Hastanede, altyapının güçlendirilmesi için başlatılan çalışmanın, yıl sonuna kadar tamamlanıp, 2’şer kişilik lüks oda sistemine geçilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

 

Bakanlık açıklamasının sonunda, Cengiz Topel Hastanesinin teknik araç gereç ve personel açısında güçlendirilmesine yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirtti.