Apple’ın CEO’su Tim Cook, bir dergi için kaleme aldığı makalesinde özel hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gay olduğunu açıklayan Cook, bundan gurur duyduğunu belirtti.

           

Apple’ın CEO’su Tim Cook, ABD’de yayın yapan bir dergi için yazdığı makalede ilk defa özel hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Makalede “Gay olmaktan gurur duyuyorum. Bunun tanrının bana bahşettiği en büyük hediyelerden biri olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullanan ABD merkezli şirketin CEO’su, eşcinsel olmanın kendisine azınlık olmanın nasıl bir his olduğunu öğrettiğinin de altını çizdi.

 

Daha önce özel hayatı ile ilgili konularda konuşmamaya özen gösteridiğine dikkat çeken 53 yaşındaki Cook, eşcinsel olmanın karşısındaki kişilerle empati yapmasına olanak sağladığını ve bunun hayatını daha zenginleştirdiğini belirtti.

 

Çocukluk yıllarındaki Amerika ile günümüzdeki Amerika arasında büyük fark olduğunu ve ülkenin her geçen gün daha toleranslı bir kültüre sahip olduğunu belirtn Cook, bu durumun topluma mal olmuş kişilerin yardımı ile olduğunun altını çizdi.

 

Benzer bir sebepten dolayı özel hayatı ile ilgili açıklamalar yapmaya karar verdiğini söyleyen Cook, cinsel kimliğini açıklamanın insanlara ilham verebileceğini düşündüğü için böyle bir yazıyı kaleme aldığını belirtti.

 

Apple’ın çeşitlilikten yana bir şirket olduğunu ve bu sebepten dolayı kendisini şanslı hissetiğine vurgu yapan Cook, kendisi kadar şanslı olmayan çok sayıda insan bulunduğunu ve onların yanında olduğunu belirtti.

 

1998’de Apple’a katılan Cook, 2011 senesinde CEO'luk koltuğunu şirketin kurucusu Steve Jobs'tan devralmıştı.

 

 

 

Kaynak: ntvmsnbc