Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da Karakol Mahllesi’nde 1964 yılında doğan, Karakol İlkokulu ve Namık Kemal Lisesi’nden mezun olduktan sonra tıp eğitimine ardından da çalışma hayatına Türkiye’de devam eden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Emirali Hamiloğlu, istatistiklere göre dünyada en çok kullanılan medikal estetik girişiminin botoks uygulaması olduğunu söyledi. 

Dr. Emirali Hamiloğlu, botoksun tüm dünyada hem erkeklerin hem de kadınların tercih ettikleri bir uygulama olduğunu kaydetti. 

Hem Türkiye’de hem de dünyada estetik cerrahi operasyonlarının erkekler ve kadınlar arasında farklı dağılımları olduğunu anlatan Hamiloğlu, öncelikle erkekler arasındaki en yaygın ameliyatın saç nakli ameliyatları olduğunu bildirdi.

Dr. Emirali Hamiloğlu, kadınların botoks ve meme dikleştirme uygulamalarının yanında, tercih ettikleri bir diğer uygulamanın yağ aldırma (Lipozakşın) operasyonu olduğunu açıkladı. 

Hamiloğlu: Erkeklerde en yaygın saç nakli

Gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Emirali Hamiloğlu, 1964 yılında Mağusa’da Karakol Mahallesi’nde doğduğunu, İlkokulu Karakol İlkokulu’nda, Lise’yi de Namık Kemal Lisesi’nde bitirdiğini söyledi. 

Dr. Emirali Hamiloğlu, Namık Kemal Lisesi’nden mezun olduktan sonra İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladığını kaydetti. 

Tıp eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra İstanbul’da Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde Estetik Plastik Rekonstrüktif Cerrahi ihtisası yaptığını anlatan Hamiloğlu, daha sonra özel hastanelerde, kendi muayenehanesinde ve özel kliniklerde estetik plastik cerrahi uzmanı olarak çalıştığını bildirdi. 

Dr. Emirali Hamiloğlu, uzun yıllardır İstanbul’da Transmed isimli estetik ve plastik cerrahi kliniğinde görev yaptığını dile getirdi.  

Kıbrıs’da iş anlamında bir bağı olmadığını, ancak sosyal anlamda Kıbrıs ile hiçbir zaman ilişkisini kesmediğini ifade eden Hamiloğlu, her ayın 3’üncü Çarşamba günü Kıbrıs’a geldiğini, Pazar günü de İstanbul’a döndüğünü belirtti. 

Dr. Emirali Hamiloğlu, ailesi, arkadaşları ve dostlarının Kıbrıs’ta olduğunu ve onları sürekli ziyaret etmekten haz duyduğuna dikkat çekti. 

İstanbul’da çalıştığı kliniğin tamamen estetik cerrahi üzerine çalışan bir klinik olduğunu anlatan Hamiloğlu, kliniklerinin ameliyat yapma olanağı olan bir klinik, ancak yatan hasta kabul ettikleri bir klinik olmadığını kaydetti. Dr. Emirali Hamiloğlu, büyük operasyonları mutlaka bir hastanede yaptıklarını belirtti. 

Hem Türkiye’de hem de dünyada estetik cerrahi operasyonlarının erkekler ve kadınlar arasında farklı dağılımları olduğuna vurgu yapan Hamiloğlu, öncelikle erkekler arasındaki en yaygın ameliyatın saç nakli ameliyatları olduğunu söyledi. 

Kliniklerinin bu konuda hem dünyada hem de Türkiye’de tanınan bir klinik olduğunu anlatan Hamiloğlu, birçok ilki kliniklerinde gerçekleştirdiklerine de dikkat çekti. 

Dr. Emirali Hamiloğlu; “Ben de Türkiye’de saç cerrahisinin büyük bir kesiminde bulundum. Modern anlamdaki tüm aşamalarını gördüm. Tekniğin bazı uygulamalarının Türkiye’deki ilk uygulayıcısıyım. FUE Tekniğinin ilk uygulayıcısıyım. Bu teknik günümüzde hem Türkiye’de hem dünyada yayılmış bir tekniktir” diye konuştu.

Saç dökülmelerinin tamamen genetik bir durum olduğunun altını çizen Hamiloğlu, erkeklerin yaklaşık yüzde 50’sinde az veya çok saç sorunu olduğunu işaret etti. 

Yüzde 50 saç sorununa sahip erkeklerin yüzde 99’unun sebebi androgenetik saç dökülmesi denilen erkek tipi saç dökülmesi olduğunu aktaran Hamiloğlu, insanların tamamen ailesinden aldığı genetik yapıdan dolayı saçlarını kaybettiklerini belirtti.  

Dr. Emirali Hamiloğlu, stresin saçın bir miktar dökülme hızını artırdığını ancak eğer ki bir kişinin aileden aldığı genetik bir şifre yok ise bu kişinin sırf stres nedeniyle saçlarını kaybetmeyeceğini ifade etti. 

En çok kullanılan botoks

Estetik ve Cerrahi Uzmanı Hamiloğlu, hem erkeklerin hem de kadınların tüm dünyada tercih ettikleri girişimin botoks uygulaması olduğuna vurgu yaptı. 

Botoksun bir mikroorganizmadan elde edilen toksin olduğunu anlatan Dr. Emirali Hamiloğlu, Botoks’un yaklaşık 40 yıldır tıpta kullanıldığını belirtti. 

Dr. Emirali Hamiloğlu, Botoksun geçmişte boyun eğrilikleri ve göz kasılmalarının tedavisinde kullanıldığını, ancak son yıllarda insanların botoksu güzelleşmek için kullandıklarını açıkladı. 

İstatistiklere göre dünyada en çok kullanılan medikal estetik girişiminin botoks uygulaması olduğunu kaydeden Hamiloğlu, Botosk’un oldukça basit bir uygulama olduğunu, yaklaşık 15 dakikalık bir işlem gerektirdiğini söyledi. 

Dr. Emirali Hamiloğlu, kadınların tercih ettikleri bir diğer uygulamanın yağ aldırma (Lipozakşın) operasyonu olduğunu bildirdi. 

Yağ aldırma operasyonlarının hem dünyada hem Türkiye’de oldukça yaygın bir operasyon olduğunu belirten Hamiloğlu, Lipozakşın’ın özellikle de belli bölgede yoğunlaşan yağların alınması için uygulanan bir girişim olduğunu aktardı.

Dr. Emirali Hamiloğlu; “bizim uyguladığımız bir teknik vardır. Sınırlı bölgede biz bu girişimi sadece lokal anestezi altında da yapabiliyoruz. Damardan verdiğimiz küçük sedasyon ile hastayı biraz gevşetecek bir uygulama ile bu girişimi sınırlı bölgelerde uygulayabiliriz. Hastayı aynı gün taburcu edip evine gönderiyoruz. Özellikle Kıbrıs, Türkiye ve Akdeniz havzasındaki kadınlarda basenlerde yağlanma vardır. Bu Akdeniz havzasının kadınlarına özgü bir şeydir. Buradaki yağlanmayı önlemek için uyguladığımız Lipozakşın çok efektif bir girişimdir. Oldukça güzel sonuçlar elde edilir. Basenlerden alınan yağları işlemden geçirip, popo bölgesine enjekte ediyoruz” dedi. 

Meme dikleştirme tekniği önemli aşama kaydetti

Meme dikleştirme ameliyatları ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren Dr. Emirali Hamiloğlu, bu operasyonların doğum yapan veya normal yaşamları boyunca göğüsleri iri olan veya sarkık olan kadınlarda uyguladıkları bir girişim olduğunu dile getirdi. 

Meme dikleştirme ameliyatının yaklaşık 2 buçuk saat süren genel anestezi altında yapılması gereken bir girişim olduğunu anlatan Hamiloğlu, tekniğin zaman içerisinde çok aşama kaydettiğini ve şuanda sadece meme başı etrafında ve meme çizgisine doğru yaptıkları küçük kesi ile bu girişimleri uygulayabildiklerini açıkladı. 

Dr. Emirali Hamiloğlu, geçmişte ters “T” harfi şeklinde uygulama yaptıklarını ancak bu uygulamanın büyük bir çizgi oluşması nedeniyle insanlara çok cazip gelmediğini ifade etti. 

Tekniğin çok hızlı bir şekilde geliştirme gösterdiğini ve yeni tekniklerle göğüsleri 18 yaşındaki haline getirmek gibi amaçları olduğunu kaydeden Hamiloğlu, bu forma hastalarının göğüsleri ne kadar müsaade ediyorsa o kadar yaklaşmaya gayret ettiklerini bildirdi. 

Estetik Cerrahi’de hasta kayıpları çok az

Estetik cerrahi de hasta kayıplarının çok az olduğuna dikkat çeken Hamiloğlu, çünkü hasta diye tabir etseler de aslında bu kişilerin hasta olmadıklarını, sağlıklı olduklarını ve daha iyi olabilmek için kendilerine başvurduklarını söyledi. 

Dr. Emirali Hamiloğlu, bu kişilerin taleplerinin özellikle de görüntüleri için mevcut durumdan daha iyi hale gelmek olduğunu kaydetti. 

Kendilerinin tamamen hayati organlardan uzak bir şekilde çalışmaları nedeniyle ölüm oranının diğer branşlara göre çok daha düşük olduğunun altını çizen Hamiloğlu, bunun böyle de olmak zorunda olduğunu çünkü kendilerinin sağlıklı insanlara bir takım girişimlerde bulunduklarını söyledi. 

Dr. Emirali Hamiloğlu, hasta kayıplarında Lipozakşın’ın çok tartışılan konu olduğunu belirtti. 

 Lipozakşın operasyonlarını kilo verme operasyonu olarak görmemek gerektiğine değinen Hamiloğlu, bu operasyonların vücut konturlarını düzeltmek için yapılan girişimler olduğunu bildirdi. 

Lipozakşın’nın kilo verme ameliyatı olarak düşünülmeden yapıldığı zaman risklerinin çok düşük olduğunu aktara Hamiloğlu, 150 kilo ağırlığındaki bir kişiyi Lipozakşınla 90 kiloya düşürme çabasına girilmesi halinde bunun çok ciddi riskler taşıyacağını dile getirdi.  Dr. Emirali Hamiloğlu, Lipozakşın yaparken alınacak yağ miktarının kişinin kendi vücut ağırlığının yüzde 10’nundan fazla olmaması gerektiğini açıkladı.

Dünyaca ünlü hastalarımız var

Dr. Emirali Hamiloğlu; “Türkiye’de estetiğe olan bakış açısı eskiye oranla çok daha pozitiftir. Estetik konusunda sadece Türk halkına hitap eden bir ülke değildir. Türkiye’de gerçekleştirilen estetik operasyonlarının yarısı yurt dışı hastalara uygulanıyor. Türkiye’de sağlık turizmi gelişmiş durumdadır. Oldukça büyük bir pasta vardır. Yaklaşık 2 milyar dolarlık sağlık turizmi vardır. Bunların çok büyük kısmı da estetik cerrahi tarafından uygulanıyor. Bir miktar göz, ortopedi ve kardiyo vasküler cerrahiye de gelen hasta grubu vardır. Türkiye’ye gelen hastaların çok büyük kısmı estetik amaçlı ameliyatlar için geliyorlar. Türk halkından da bu girişimleri talep eden oldukça büyük bir grup vardır. Çalıştığım klinik ve ben sosyo ekonomik seviyesi toplum ortalamasının üzerinde bir grup ile çalışıyoruz. Bu gurubun estetik ameliyatlara bakışında Avrupa ülkelerinden hiçbir farklılığı yoktur. Çok yaygın olarak orta doğudan hastalar gelmektedir. Arap ülkelerinden. Özelikle Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, İran, Suriye’den gelenler vardır. En yaygın olarak Suudi Arabistan’dan hastalar gelmektedir. Daha sonra Avrupa ülkelerinden hastalarımız vardır. Avrupa’dan en fazla Hollanda’dan hastamız geliyor. Romanya’dan epeyi hastamız vardır. Romanya’dan çok ünlü birkaç sanatçıyı opere ettim. Türkiye’den de sinema ve ses sanatçısı hastalarım vardır” şeklinde konuştu. 

Dr. Emirali Hamiloğlu, bu röportajla kendisine İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerle temas kurma olanağı tanıdığı için başta Zorlu Cezaroğlu ve NORTH CYPRUS UK ailesine teşekkür etti.