Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, annenin televizyon izleyerek çocuğunu emzirmemesi gerektiğini söyledi, “Anneler bebeğine sevildiğini hissettirmek istiyorsa onu emzirsin. Emzirme sadece bebeğin açlığı ve tokluğuyla ilgili değil, bir iletişim şeklidir” dedi.

 

Anne sütünün eczanelerde satılmadığını ve bu besinin özelliklerin de başka bir canlıda olmadığını dile getiren Yağcı, sezaryenle dünyaya gelen çocuklarda besin alerjisinin 8 kat daha fazla görüldüğünü hatırlattı.

 

“ANNESİNİN KOKUSUNU ARAR”

 

Annelerin bebeklerinin kaç gram süt aldığı konusu yakından takip etmesi gerektiğini de vurgulayan Yağcı, “Annenin bebeğini emzirmesi duygusal iletişim kurmasıdır. Annenin çocuğunu televizyon izleyerek emzirmemesi gerekiyor” dedi.

 

Yağcı şunları ekledi:

 

“Eşinizle konuşurken bebeğinizi emzirmeye çalışırsanız, bebek sizi emmez. O sizden sevgi bekler. Anneler bebeğine sevildiğini hissettirmek istiyorsa onları emzirsin. Emzirme sadece bebeğin açlığını ve tokluğu değil, bir iletişim şeklidir.

 

Çocuk 9 ay boyunca anne sıvısının tadını beynine yazar. Yeni doğan bebeğin en gelişmiş duyusu kokudur. Bebek annesini kokusunu arar. O kokuyu duyarsa susar. Çünkü güvende olduğunu hisseder.”