Plastik ve Estetik Cerrahı Dr. Kemal Çelikkaya, birçok estetik uygulamasında artık uzun ameliyatlar yerine ameliyatsız küçük çözümlerin tercih edildiğini belirtti

LOKAL ANASTEZİYLE KISA SÜREDE ESTETİK… Gazimağusa’da kliniği olan ve estetik ile plastik cerrahi alanında dünyadaki uzman kişilerle çalışan Kıbrıslı Türk Plastik ve Estetik Cerrahı Dr. Kemal Çelikkaya, dolgu uygulamaları, yüz şekillendirme, dudak dolgusu, Hydrafacial cilt bakım tedavisi, PRP uygulaması ve mucizevi bir uygulama olan kök hücre tedavisi yaptıklarını söyledi. Lokal anesteziyle hasta bayıltmadan çok pratik işlemle ağrı olmadan liposakşın yaptıklarını ifade eden Çelikkaya, karın germe ameliyatını kısa sürede neredeyse ağrısız uyguladıklarını belirtti.

HEM YAĞLARDAN KURTULUN HEM MEMENİZİ BÜYÜTÜN… Saç nakillerinin artık tıraşsız yapıldığını belirten Çelikkaya, “Kadınların saçlarından alıp kaş ekimi, saçtan alıp, sakal nakli de yapabiliyoruz” dedi. Çelikkaya, meme cerrahisinde de hastanın kendi yağından memesini büyütebildiklerini, bu durumda da kişinin hem fazla yağlarından kurtulduğunu hem de memelerini büyütebildiğini söyledi. Çelikkaya, Cerrahi İp Askı Yöntemi’yle de “Kesisiz ve izsiz yüz germe, kaş kaldırma, boyun bölgesini germe ve benzeri işlemleri yapabiliyoruz” dedi.

Dünyanın önde gelen plastik ve estetik cerrahlarıyla birlikte çalışmalar yapan Kıbrıslı Türk Plastik ve Estetik Cerrahı Dr. Kemal Çelikkaya, estetik ve plastik cerrahide birçok uygulamayı ağrısız ve yarasız şekilde yapabildiklerine dikkat çekti.

Cerrahi İp Askı Yöntemi’yle yüz germe, karın germe ve liposakşın gibi birçok uygulamayı kliniklerinde hastayı bayıltmadan, lokal anesteziyle ağrısız ve yarasız bir şekilde yaptıklarını söyleyen Çelikkaya, özellikle karın germe ameliyatını diğer cerrahlardan farklı bir uygulamayla daha kısa sürede neredeyse ağrısız yaptıklarını, bu uygulamayla hastanın sportif bir karın görüntüsüne kavuştuğunu belirtti.

Estetik uygulamalarına Kıbrıslı Türklerin ilgilerinin oldukça yoğun olduğuna vurgu yapan Çelikkaya, Güney Kıbrıs’tan çok sayıda Rum ve yabancı uyruklu hastaların da kliniklerini ziyaret ederek tedavi olduklarını söyledi.

Önemli cerrahlarla çalıştı

Gazetemiz North Cyprus UK’e konuşan Plastik ve Estetik Cerrahı Dr. Kemal Çelikkaya, 1986 yılında Mağusa’da doğdu.

İlköğretimin ardından kolej eğitimini adada tamamlayıp, Hacettepe Üniversitesi’nde tıp eğitimi alan Çelikkaya, temel tıp eğitimi devam ederken Brüksel ULB Tıp Fakültesi’nde Prof. Serge de Fontaine’in yanında plastik cerrahiye ilk adımı attı.

Dr. Kemal Çelikkaya, tıp eğitimini tamamladıktan sonra plastik ve estetik cerrahi ihtisas eğitimi için Almanya’ya gitti, 2011-2017 yılları arasında Almanya’nın önde gelen plastik cerrahlarından Prof. Hebebrand’ın kliniğinde uzmanlık eğitimini tamamladı.

Eğitimi süresince özellikle meme ve vücut şekillendirme cerrahisinde tecrübe kazandığını ifade eden Çelikkaya şöyle dedi:

“Uzmanlık eğitiminin son döneminde meme estetiği konusunda Avrupa’nın en iyi plastik cerrahlarından Dr. Mackowski’nin yanında çalıştım. Dünya’da meme küçültmenin duayeni olan Dr. Hall Findlay’in Kanada’daki kliniğinde bu konuda ileri cerrahi teknikleri öğrendim.

Plastik ve Estetik cerrah unvanını aldıktan sonra Berlin’de Prof. Gannam’ın kliniğinde çalıştım ve bu sürede özellikle ameliyatsız estetik işlemler konusunda çalışmalarımı yoğunlaştırdım. Berlin’de bulunduğum sürede yağ enjeksiyonu ile meme büyütme konusunda uzmanlardan biri olan Dr. Uberreiter’in kliniğinde çalışma fırsatı yakaladım. 2018 yılında kök hücre ve ip askı uygulamalarının en saygın isimlerinden olan Inverse Karın Germe tekniğinin yaratıcısı Dr. Tunç Tiryaki’nin yanında Estetik Cerrahi üst uzmanlık eğitimi aldım.

Halen Berlin’deki klinikte çalışmalarına devam ediyorum ve Mart 2019’dan beridir Gazimağusa’da açmış olduğum kendi kliniğimde hizmet veriyorum”.

Kök hücre tedavisinin trendi arttı

Estetik ve Plastik Cerrahı Dr. Kemal Çelikkaya, kliniklerinde medikal kozmetik alanında botoks uygulamaları yaptıklarını söyledi.

Dolgu uygulamaları, yüz şekillendirme, dudak dolgusu, Hydrafacial cilt bakım tedavisi, PRP uygulaması ve mucizevi bir uygulama olan kök hücre tedavisi yaptıklarını kaydeden Çelikkaya, kök hücre tedavisinin günümüzde çok fazla tercih edildiğini bildirdi.

Dr. Kemal Çelikkaya, kollajen indüksiyon tedavisinde özel bir cihazla yüze çok sayıda delik açtıklarını, bu delikleri vücudun yara olarak algıladığını, yara diye algıladığı için de iyileştirme yaptığını dile getirdi.

Saç nakillerinde eskiden var olan saçların tıraşlandığını ancak uygulamanın artık bu şekilde yapılmadığını ifade eden Çelikkaya, tıraşsız saç nakli yaptıklarını aktardı.

“Kaş nakli de yapıyoruz. Kadınların saçlarından alıp kaş ekimi yapıyoruz. Yine saçtan alıp, sakal nakli de yapabiliyoruz” diyen Çelikkaya, meme cerrahisinde de hastanın kendi yağından memesini büyütebildiklerini, kişinin yağ fazlalığı olan yerlerinden yağı alıp, memelerine tekrar aktarabildiklerini, bu durumda da kişinin hem fazla yağlarından kurtulduğunu hem de memelerini büyütebildiğini söyledi.

Çipli implant meme

Dr. Kemal Çelikkaya meme cerrahisinde implantlarla da uygulamalar yapabildiklerini kaydetti ve şöyle konuştu:

“Kullandığımız implantlar çiplidirler. Hasta dünyanın neresine giderse gitsin bu implantın ne zaman, hangi doktor tarafından ve hangi yöntemle yapıldığı bulanabiliyor. Kullandığımız implantların diğer avantajı ise ergonomik olmasıdır. Bu implantlar yer çekimine göre doğal şekil almaktadırlar. Hiçbir yırtılma veya patlama riski de yoktur. Bunun dışında meme küçültme ve meme dikleştirme ameliyatları da yapabiliyoruz”.

Lokal anesteziyle hasta bayıltmadan çok pratik bir işlemle ağrı olmadan liposakşın yaptıklarını ifade eden Çelikkaya, karın germe ameliyatını diğer cerrahlardan farklı bir uygulama ile daha kısa sürede neredeyse ağrısız bir şekilde yaptıklarını dile getirdi. Çelikkaya, karın germe uygulamasıyla hastanın sportif bir karın görüntüsü oluştuğunu söyledi.

Dr. Kemal Çelikkaya, kliniklerinde uyguladıkları Cerrahi İp Askı Yöntemi’ne de değinerek, “kesisiz ve izsiz yüz germe yapıyoruz. Bu yöntemle kaş kaldırma, boyun bölgesini germe ve benzeri işlemleri yapabiliyoruz” dedi.

Estetiğe Kıbrıslıların ilgisi yoğun

Kliniğinde yaptığı birçok estetik uygulamasına daha değinen Çelikkaya, Kıbrıs Türk halkının estetik cerrahiye ilgisinin yüksek olduğuna vurgu yaptı ve şu şekilde konuştu:

“Günümüzdeki ekonomik koşullar insanları maliyeti daha düşük ve daha basit çözümlere itmeye başladı. Tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de ameliyat etmeden estetik uygulamaları talep ediliyor. Bu nedenle de Cerrahi İp Askı Yöntemi ve Dolgu Yöntemi’ne yönlendirildik. Hastalar artık uzun ameliyatlar yerine ameliyatsız küçük çözümleri tercih ediyor”.

Güney Kıbrıs’tan gelen çok fazla hastaları olduğunu, Rumların ve güneyde yaşayan diğer yabancı uyruklu insanların kliniklerine giderek tedavi olduklarını anlatan Çelikkaya, kendisinin düzenli olarak Almanya’ya gittiği için Almanya’daki hastaların KKTC’ye gelmek yerine Almanya’da tedavi olmayı tercih ettiklerini belirtti.

Kemal Çelikkaya, kliniklerine başvuran hastaların yarısının yabancı diğer yarısının da Türk olduklarını sözlerine ekledi.