Londra’da sanat ve kültür faaliyetleri yanı sıra, gerçekleştirdikleri sosyal yardımlarla öne çıkan Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki engelli bir öğrenciye yardım elini uzattı.

Vatan Türk Müziği Korosu, doğum sırasında geçici bir oksijen kaybı yaşadığı için yürümekte ve konuşmakta güçlük çeken, bu nedenle özel eğitime ihtiyaç duyduğu için KKTC Algım Özel Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören minik Ece’nin bir yıllık eğitim masrafını üstlenerek hayallerine umut oldu.

 

“Esin kaynağımız ‘El vereceksen gel’”

 

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Vatan Kültürel Türk Müziği Kurucu Başkanı Türkan Nalbantoğlu, Gülay Yahyalar’ın projesiyle yapılan ve sunuculuğunu Bahar Gökhan’ın üstlendiği “El vereceksen gel” adlı programdan esinlenerek bu yardımı gerçekleştirdiklerini, bu televizyon programıyla bir yardım köprüsü kurduklarını söyledi.

Nalbantoğlu, Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu’nun bir vakıf kuruluşu olduğunu ve hiçbir şekilde kar amacı gütmediğini ifade ederek, “Yaptığımız etkinliklerden elde ettiğimiz geliri farklı derneklere ve ihtiyaç sahiplerine bağışlıyoruz” dedi.  

 

Yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz”

 

Kanser Hastaları Derneği, Londra’da faaliyet gösteren Türk Okulları, çeşitli kurumlar ve engelli çocuklara ellerinden geldiği kadar katkı sağladıklarına değinen Nalbantoğlu, Ece’nin eğitim gördüğü okulda dokuz ihtiyaçlı çocuğun daha bulunduğuna da dikkat çekti.
Nalbanoğlu, bu çocukların eğitimi için gerçekten ciddi ödenekler ayırdıklarını ve bundan da müthiş bir keyif aldıklarını vurgulayarak, “İhtiyaçlı çocuklara karşı yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde sözlerini noktaladı.