Mustafa KÖKER

Bromley bölgesindeki Bishop Justus Churcn of England School salonundaki konsere, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Oya Tuncalı birer mesaj gönderirken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Konsolosu Ülkü Alemdar ve Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Kelami Dedezade’nin de aralarında bulunduğu seçkin davetlilerin hazır bulundu.

Sunuculuğunu aynı zamanda korist olan Neslihan Çakır’ın yaptığı konseri Şef Naci Göçen yönetti.

Koro Başkanı Türkan Nalbantoğlu konuklara hitaben yaptığı konuşmada, bu etkinliğin aynı zamanda Koro’nun 4. Yıl konseri olduğunu belirterek, “koromuz 2011 yılında kuruldu ve 2013 yılında yardım kuruluşu olarak resmiyet kazandı. Hocamız Naci Göçen, bizleri bu akşam için hicaz makamında, türk Sanat Müziğinin en sevilen şarkılarından oluşan zengin bir repertuarla ve titizlikle çalıştırdı.” Dedi.

“Sanata olan sevgimiz, bizleri motive etmekte ve güç vermektedir” diyen Nalbantoğlu, “ülkemizden binlerce kilometre uzakta yaşarken, kültürümüzün bir parçası olan, türk sanat müziğimizi yaşatmak bizim için bir misyon ve bir görev haline gelmiştir. Tüm çabalarımız bu zengin müziğimizi gelecek nesillere aktarmak ve miras bırakmaktır” diye konuştu.

BİZ DUYGUSAL ŞARKILARIN İNSANIYIZ

Konser öncesi söz alan KKTC Londra konsolosu Ülkü Alemdar da yaptığı konuşmada, Koro Başkanı Türkan Nalbantoğlu ve üyelerini çabalarından dolayı kutladı.

Türk Sanat Müziği sevdalılarının Londra’da da varolduğunu belirten Alemdar, “Bu çalışmalarınızla, Anadolu’nun ve Akdeniz’in sıcaklığını, türk Sanat Müziğinin nağmeleri ile canlı tutmakta ve onların yeni nesillere ulaştırılmasına şans tanımaktasınız. Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu’nun yaptığı gibi, ticari kaygıyla değil de, canı gönülden verilen çabalar, bence bir çağrıdır: ‘Biz duygusal şarkıların insanıyız. Buradayız ve size bekliyoruz.’ Sanat müziği severlerin, yanı gönül dostlarının böyle korolar kurarak ve sürekli konserler vererek profesyonel bir ruhla çalışmaları, bu şarkıların yazılmaya ve bestelenmeye devam etmesi yönünde güçlü birer mesajdır” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından koro Başkanı Türkan Nalbantoğlu, Konsolos Ülkü Alemdar’a bir plaket ve çiçek takdim etti. Koro üyeleri de başkanları Nalbantoğlu’na plaket verdi.

Programın sunucusu Neslihan Çakır, ünlü sanatçı Behiye Aksoy’un vefatından duyulan üzüntüyü dile getirerek, vefat etmiş olan sanatçıları minnetle andıklarını ifade etti.

İki bölüm olarak gerçekleşen konserde koro sevilen Hicaz şarkılarla konuklara Türk sanat Müziği ziyafeti sunarken, Türkan Nalbantoğlu, Dürdane Levent, Neslihan Çakır, Sülün Genç ve Naci Göçen solo eserler seslendirdi.

Koro programda 3 de potbori seslendirdi. Zaman zaman konukların da eşlik ettiği konser, bir başka programda buluşma dilekleriyle sona erdi.

Koro üyelerine plaket takdiminin ardından bir de hediye çekilişi gerçekleştirildi.