Ömer KADİROĞLU

Kıbrıs’lı iş adamı Levent Özerdağ uzun yıllar yurt dışında kalmış ve orada perakende satışı ile uğraşmış yaklaşık 11 yıl önce adaya kesin dönüş yapan Özerdağ, burada da perakende işi ile uğraşmış. Uzun yıllar adada ayakkabı ve çanta sektöründe perakende satış işi ile ilgilenen Özerdağ, daha sonra ortağı Ömer Bayramer ile Doğa park AVM’yi yarattılar. Bir ispanyol markası olan Menbur’u ilk kez adaya getiren Özerdağ daha sonra gıda sektörüne girmek istemiş ve yaptığı araştırmalar sonrasında bir italyan markası olan Segafredo markasını keşfetmiş. Çok güçlü bir marka olan Segafredo’yu kıbrısa getirmek isteyen Özerdağ girişimler baqşlatmış ve bunun sonucunda da Başkent Lefkoşa’nın Dereboyu bölgesine ortağı ile oluşturdukları Doğa Park AVM’de segafredo’yu açtı. Bir italyan markası olan Segafredo’nun kapılarını North Cyprus UK gazetesine açan Özerdağ işletme hakkında verdiği bilgilere şöyle devam etti.

“Üç aysüren bir görüşme yaptık”

Yaklaşık bir yıl önce Segafredo’yu Kıbrıs’a getirme kararı aldıklarını ifade eden Özerdağ, İtalya’ya giderek bayilik görüşmeleri başlatmış. Üç ay süren bir görüşmenin ardından gerekli sözleşmelerin tamamlandığını ifade eden Özerdağ, binanın tasarımını Segafredo’nun kendi mimarlarının tasarladığını kaydetti. Gerekli tüm araç gereç ve malzemelerin de İtalya’dan gelmesinin ardından oluşumlarını tamamladıklarını ifade eden Özerdağ, Mayıs ayında Segafredo’nun KKTC halkına hizmete açıldığını belirtti.

“Perakende sektörünün çok önemli bir sektör”

2013 yılında alınan ortak bir kararla alınan araziyi projelendirerek işe başladıklarını ifade eden Özerdağ, ortağının dünyanın en ünlü markalarını bir arada toplama düşüncesinde olduğunu bunun üzerine de Doğa Park AVM’yi oluşturduklarını ifade etti. Çok uzun yıllar her iki ortağın da perakende işi ile uğraşmış olmanın büyük bir avantaj olduğunu kaydeden Özerdağ, amaçlarının KKTC’de bir farklılık yaratmak olduğunu söyledi. Perakende sektörünün çok önemli bir sektör olduğunu ifade eden Özerdağ, bunun avantajını kullandıklarını kaydetti.

’Şehrin yeni buluşma noktası’’

‘’1000 m2 alan içerisinde 5000 m2’lik kullanım alanı yarattıklarını ifade eden Özerdağ, Mimarın alanı en iyi kullanılacak şekilde tasarlayarak yarattıklarını belirtti. “Alışveriş merkezi; ‘’Şehrin yeni buluşma noktası’’ sloganı ile fark yaratmak adına start verdik. Kendi içerisinde yarattığı doğal yaya trafiği ile farklılık yaratan alışveriş merkezi A’dan Z’ye her şeyi düşünerek tasarlandı” diyen özerdağ, İnsanların bir kahve içmek için uğrayacakları mekanın yanında İtalyan mutfağından lezzetlerle karınlarını doyurabilecekleri ya da güzellik salonundan çıkıp ayakkabısından, çantasına, giyimine kadar seçkin mağaza ürünlerini bir arada bulabilecekleri mekanlardan birisi olması için uzun süreden beri çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Doğa Park AVM’yi yaratırken çok seçici davrandıklarını ekleyen Özerdağ, “en iyileri bir arada buluşturmak ve birbirlerine sinerji yaratmaları adına bu buluşmanın önemli olduğunu düşünüyorum ve bunu başardık. ‘’ dedi.

“büyük bir gurur duyuyoruz”

‘’Cafe konseptinde her yaşa hitap etmeyi hedeflediklerini belirten Özerdağ, yaş sınırlaması olmadan her yaş insanın gelip kahvesini yudumlayabileceği bir mekân yarattıklarını ve bundan büyük bir gurur duyduklarını ifade etti. “Özellikle en büyük eksikliklerden biri olan toplantı salonlarının yetersiz olması bizleri bu konuda duyarlı davranmaya zorladı” diyen Özerdağ, “Vip salonu yarattık. 72 inch iki televizyon ile yaratılan salonda gerek basın toplantıları gerekse özel toplantılar, kokteyller ve maç izlemek adına her şey mümkün. Bu alanda yalnız vip salonundaki hizmetlerimizin yanında otopark hizmetlerinde de sınır tanımadık. Vale hizmeti ile araçların alınarak yıkanması sağlanıyor. Yani siz alışveriş yaparken aracınız yıkanarak size teslim ediliyor’’ diyerek sözlerini tamamladı.