TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef, dün akşam 101. bölümüyle ekranlara geldi. Kaptanlık oyunu öncesi dört yarışmacı arasında çıkan tartışma tansiyonu yükseltti.

Oyun öncesinde MasterChef Özgül, Esra'nın vedası için üzgün olduğunu söyledi. Özgül'ün sözlerinin ardından Ayyüce ise, haftalık performansa bakarak bir ismi potaya gönderdiklerini, o ismin de Esra olduğunu açıkladı. Ebru ise performansa göre oy verdiklerini söyledi.

Tartışmaya dahil olan Eray ise kadın yarışmacıların kulis yaptığı iddiasında bulundu. Konuşmanın ilerleyen dakikalarında MasterChef Ebru ile Barbaros arasında tartışma yaşandı. Akabinde Ebru ve Eray arasında da geçen 'yanık tatlı' atışmasında ise Eray, yarışmacı arkadaşına "Benim yemeğim hakkında yorum yapma" dedi. Bu cevap karşısında Ebru ise "Sana mı soracağım" şeklinde yanıt verdi.

Ardından şeflerin de uyarısıyla kaptanlık oyununa geçildi. Yarışmacılar, Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği mantı yemeğini en iyi şekilde yapmak için ellerinden geleni yaptı. Kaptanlık oyununda yarışmacılara 45 dakika süre verildi. Sürenin ardından şefler, yarışmacıların yaptıkları yemeklerin tadına baktı.

İlk turda Emir, Sefa, Uğur ve Barbaros finale kalan isimlerden oldu. 4 yarışmacının yemeklerinin tadına bakan şefler kaptanlığı kazanan ismin Barbaros olduğunu açıkladı. Mavi takım kaptanı olan Barbaros kırmızı takımın kaptanlığına Serhat'ı getirdi.

MasterChef'te kaptanların seçilmesinin ardından takımlar yeniden yeniden kuruldu. Serhat ve Barbaros kırmızı ve mavi takıma güçlü buldukları isimleri seçti.

Mavi takım kaptanı olan Barbaros; Özgül, Emir, Sefa, Ebru'yu takımına seçti. Kırmızı takım kaptanı olan Serhat; Ayyüce, Eray, Uğur'u takımına aldı.

Haftanın kaptanı olan Barbaros ve Serhat, düello oyununda bir kez daha mücadele verdi. Yarışmacılar bu turda kuzu güveç ve yanında pirinç pilavı yapmak için karşılaştı. Şefler bu turda yarışmacılara 50 dakika süre verdi.

Süre sonunda tadım yapan şefler, kaptanlar düellosunu kazanan ismin Barbaros olduğunu duyurdu.

Böylece Barbaros ilk dokunulmazlık oyunu öncesinde menüyü oluşturma şansına sahip oldu. Haftanın ilk dokunulmazlık oyununda; çorba, soğuk başlangıç, ara sıcak, ana yemek, tatlıdan oluşan menüyü Barbaros oluşturacak.