Ülkemizin popüler ve beğenilen mankenlerinden Tuğba Öter, kişisel sosyal medya hesabı Facebook üzerinden Kıbrıs’taki mankenlik sektörünün içerisine düştüğü kötü duruma ver yansın etti.

Güzel manken Tuğba Öter, herhangi bir mekan açılışında veya ürün tanıtımında manken-model istenmesinin iyi bilindiğini ancak konu paraya geldiğinde 100 TL ile geçiştirilmeye çalışıldığını belirtti ve bu duruma adeta isyan etti.

Tuğba Öter’in bu paylaşımına hem mankenlik sektöründen hem de vatandaşlar tarafından büyük destek verildi.

Paylaşıma yapılan bu yorum da Tuğba Öter’in ne kadar haklı olduğunu gösterdi: “Yıllarca bu ülkede ajans sahibi olarak geçinen ve piyasayı elinde tutan bazı kişiler organizasyon sahiplerinden yüklü meblağlarda paralar koparıp modellere çerez paraları verdiler... Bugün geldiğimiz noktanın tüm sebebi budur...”

İşte Tuğba Öter’in şok etkisi yaratan satır satır paylaşımı:

“7 yıldır modellik kariyerimden hiçbir zaman ağzımı açıp bir kelime etmedim. Ama benimde dayanma gücüm bu kadarmış. Kimse kırılmasın ama gerçekçi konuşacağım şuan. Kıbrıs’ta o kadar mankenlik ve modellik yarışması düzenliyorsunuz, gerek festival yarışmaları gerek adı duyulmuş bilinen yarışmalar. Her hangi bir mekan açılışında, ürün tanıtımında vb işlerde manken-model istemeyi biliyorsunuz. Ama konu paraya gelince 100 TL ile geçiştiriyorsunuz. Şimdi söyleyin bana bu mesleğe biçtiğiniz değer bu mu? Orada gösterilen bir emek var. Sen dünyanın parasını kazan ama iş manken- modele gelince 100 TL ile konuyu kapat. Siz dalga mı geçiyorsunuz? Bayram harçlığı istenilmiyor ki sizden. Emeğin karşılığı isteniliyor. Yoldan geçen insanlara ürün tanıtımı yaptırıyorsunuz. Kıbrıs’ta taçlanmış manken- modeller neden o tanıtımları yapmıyor? Bu insanlar boşuna mı elemelerden geçip yarışmaya katılıyor? Boşuna mı o stresi çekiyor? Siz daha sonra dalga geçin diye mi? Türkiye’den manken getirmeyi biliyorsunuz. Onlara para baymayı kalacak yerlerine ayarlamayı biliyorsunuz. Onlara gösterilen değerin %1 Kıbrıs’ta ki manken-modellere göstermiyorsunuz. O zaman burada mankenlik ve modellik yarışmaları kapansın. Kimsenin bu işe verdiği değer yok. Birçok ödül geceleri düzenliyorsunuz ödül taktimi geldiği an İstanbul’da ki ünlülere ödül veriyorsunuz. Siz önce kendi ülkenize bakın. Bu ülkede de başarı elde edenler var. Birazda onlara öncelik tanıyın. 1-2 ödül ile gecenizden bir şey eksilmez. Taçlanmış mankenleri -modelleride yaptığı işleri de göz önünde bulundurun. Bu başarılar boşuna mı elde ediliyor? Yazıklar olsun bu ülkenin bu mesleğe verdiği değere. Şimdi kimse karşıma geçip ben mankenim demesin. Bunların sorumlusu sizsiniz. Sizin yüzünüzden bu mesleğe bu şekilde önemsiz bakılıyor. Yazıklar olsun.