Ayni sahnede çalışabilirdik. Çalıştığım mekanda kendisinin de sahne almak istediğini bana sorduğunda sorun olmaz dedim. Sonra Kıbrıs’a gitti, arkamdan iş çevirdi. Babutsa adı altında konser verdi. Bu bardağı taşıran son damla oldu. Babutsa isim hakkı benimdir. Ali Sönmez bu ismi kullanamaz…

Cyprus Garden’ın hizmete girdiği günden beri bu restornada sahne alan Soner Türsoy, ani bir kararla mekan değisti. Eylül ayı itibarıyla yeni dekoru ile hizmete girecek olan Cyprus Meze Bar Restaurant’ta sahne alacak olan ünlü sanatçı, Cyprus Garden’dan ayrılma nedenlerini gazetemize anlattı.

Soner gazetemize yaptığı açıklamada uzun yıllar birlikte sahne aldığı Ali Sönmez’in bir süre önce kendisini arayarak Cyprus Garden’da sahne almak istediğini kendisinin de buna olumlu yanıt verdiğini söyledi. Sönmez’in bu transferrin ardından Kıbrıs’a gidip ‘Babutsa’ adı altında bir konser vermesinin bardağı taşıran son damla olduğunu kaydeden Soner, ‘Babutsa’ isim hakkının kendisinde oldugunu kaydetti. Ali Sönmez’in defalarca ‘Babutsa’dan ayrıldığını söylemesine rağmen ve bu açıklamaların basında da yer almasına ragmen ısrarla hala daha bu ismi kullanmasına hiçbir anlam veremedigini ifade eden Soner, “Ayrıldıysan çekip gideceksin ve başka isim altında çalışmalarını sürdüreceksin” diye Sönmez’e sitem etti.

 

Babutsa isim hakkı bende!

Babutsa Grubu oluşturulmazdan önce ben gidip bu ismi 2010 yılında kendi adıma kaydettim. Sonra Ali Sönmez ve Peri Aziz’le birlikte konuşup onları da gruba dahil ettim ve 3 üye olarak Babutsa adı altında ilk albümümüzü de yaptık. Ardından Peri Aziz gruptan ayrıldı. Sonra ani bir kararla Ali Sönmez de basın aracılığıyla Babutsa ile tüm ilişkilerini kopardığını ve gruptan ayrıldığını duyurdu. “Sen şimdi ayrıldığın grubun adını kullanarak iş yapmaya çalışıyorsun. Buna izin veremem. Ayrılmışsan gidip yeni bir isim altında çalışmalarını sürdür. Kimsenin sana bir diyeceği yok.” diye Ali Sönmez’e sitem eden Soner, Babutsa’nın kendi adına kayıtlı bir proje çalışması olduğunu gerekirse bu konuyu mahkemeye taşımaktan ve Ali Sönmez’e dava açmaktan da geri durmayacağını vurguladı.