Mihrişah SAFA

 

İngiltere’nin başkenti Londra’da bir grup Türk kadını tarafından kurulan Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu 3’üncü yaşını Nihavend şarkılarla kutladı.

Londra kent merkezindeki Efes II Restaurant’ta gerçekleşen baloda Türk sanat müziğinin sevilen eserlerinden oluşan nihavend şarkılar söylendi.

 

KKTC Londra Temsilciliği 3’üncü Sekreteri DilşadŞenol,İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konsey iBaşkanı Aysın Yılmaz, Enfield Belediye Meclisi Üyesi Alev Cazımoğlu’nun da aralarında bulundu seçkin davetlilerin hazır bulunduğu kutlama balosunda koro üyeleri söyledikleri nihavend şarkılarla anılarda kalacak bir etkinliğe imza attılar.

 

Koronun kurucusu ve başkanlığın yürüten Türkan Nalbantoğlu, yaptığı konuşmada, kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği etkinliklerle örnek bir koro olarak İngiltere Türk toplumu arasında yerini aldığını belirtti.

 

Koronun, Türk sanat müziğini ülkemizden binlerce kilometre uzakta, farklı bir ülkede bizim insanlarımıza sevdirme ve yaşatmayı amaçlayarak kurulduğunu hatırlatan Nalbantoğlu, “Koromuz kar amaçlı değildir. Sizler varsanız biz var olacağız.

 

Yaşadığımız bu ülkede birbirimize destek, birlik ve beraberlik çok önemli. Ancak bu şekilde sesimizi her yerde duyurabilir ve ilerleyebiliriz. Çocuklarımız için de yapmak istediklerimiz var. Ancak maddi olarak yeterli olmadığımız için gerçekleştiremiyoruz. Bizim yarınlarımız, geleceğimiz olan çocuklarımız iki kültür arasında bocalarken, kendi kültürel değerlerini unutmamaları için elimizden geleni yapmalıyız” diyerek kendilerine destek verilmesini dilediğini ifade etti.

 

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekler Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz da, Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu’nun benzeri etkinliklerden elde ettiği geliri, İngiltere’deki Türkçe eğitim hizmeti veren okullara destek amacıyla verdiğini belirterek, teşekkür etti.

Kutlama programında, bestekar ve ünlü müzisyen Naci Göçen’in şefliğinde program yapan koro ve solo , Nihavend şarkılardan oluşan ve Türk sanat müziğinin sevilen ve klasikleşmiş eserlerini yorumladı. Şarkılarla süslenen kutlama balosunda ‘nice yıllara’ dilekleriyle 3. Yıl pastası kesilerek konuklara ikram edildi. Etkinlikte yapılan piyango çekilişiyle davetlilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.