İncir Altı Meze Restoran, haftanın 7 günü hizmet veriyor. Pazar günleri fırın kebabı, Çarşamba günleri fasıl gecesi, Cuma ve Cumartesi günleri canlı müzikle hizmet veren restoran,  Pazar günleri de açık. Pazar akşamları akustik gitar dinletileri misafirlere muhteşem bir müzik ziyafeti sunuyor. 

 

Ahmet İLKTAÇ

Tarihi değerleriyle ünlü Mağusa Suriçi’nde iki yıldan bu yana hizmet veren İncir Altı Meze Restoran, istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü kaliteli hizmet anlayışıyla Suriçi’ni yeme içme sektöründe de ön plana taşıdı.

“Yenen yerde bereket vardır”  deyimiyle zengin meze çeşitleri ve güler yüzlü hizmetin buluştuğu İncir Altı Meze Restoran, çok kısa sürede hem Mağusa hem de ada çapında büyük üne kavuştu. İncir Altı Meze Restoran, haftanın 7 günü hizmet veriyor. Pazar günleri fırın kebabı, Çarşamba günleri fasıl gecesi, Cuma ve Cumartesi günleri canlı müzikle hizmet veren restoran,  Pazar günleri de açık. Pazar akşamları akustik gitar dinletileri misafirlere muhteşem bir müzik ziyafeti sunuyor.  
Gazetemiz North Cyprus Uk’e konuşan İncir Altı Meze Restoran’ın sahibi Hasan Caner, hem meyhane, hem restoran, hem klâs, hem de otantiği bir araya toplayabildiklerini söyledi. Caner başarı serüvenini okuyucularımız için anlattı.

“Shen Ola” düğün salonu tecrübeleri

İncir Altı Meze Restoran sahibi Hasan Caner, bir aile işletmesi olduklarını ifade ederek, restoran işletmeciliğinin babası Ufuk Caner’den kendisine geçtiğini bu geleneğin kendisinden de şu an beş yaşındaki kızı Taçmin Caner’e geçmesini umduğunu belirtti.

Londra’daki “Shen Ola” düğün salonunda yıllarca çalıştığını ifade eden  Hasan Caner, restorancılık işinde tecrübe sahibi olmasının en büyük sebebinin, “Shen Ola” düğün salonu olduğunu, buranın gerek menüsü, gerek servisi ve gerekse güler yüzlü hizmet anlayışıyla kendisi için örnek teşkil ettiğini ifade etti.   
Aynı zamanda babası Ufuk Caner’in geçmişte Liman Yolu’ndaki Galatya Fırın Kebabı Restoran’ının sahibi olduğunu belirten Caner, bu restoranın  farklı konseptte de olsa, kendisine deneyim kazandırdığını kaydetti.

Öğrenim görmek için genç yaşlarda Kıbrıs’tan Londra’ya gittiğini ve bu sırada öğrenim görürken Kıbrıslı Türklerin en büyük düğün salonu “Shen Ola” düğün salonunda sorumlu olarak çalıştığını aktaran Caner, oradaki zengin meze çeşitlerinin her zaman örnek aldığı “yenen yerde bereket vardır” sözüyle de bunu Kıbrıs’ta kendi restoranında uyguladığını söyledi.

Kıbrıs insanının masaya oturduğunda önce gözünün doymasını istediğini kaydeden Caner, bu nedenle işletme olarak zengin meze çeşitleri ile birlikte görselliğe de oldukça önem verdiklerini açıkladı.

Raşit Hacıbey’i örnek aldı

Hasan Caner, Kıbrıs’a döndüğünde Londra’daki iş hayatını düşünerek yola çıktığını, hayatında örnek aldığım kişinin de Londra’da çalıştığı düğün salonunun sahibi “Raşit Şenola” diye bilinen Reşat Hacıbey olduğunu dile getirdi.

İncir Altı Meze Restoran sahibi Hasan Caner,  İnciraltı Meze Restoranın kurulması ile ilgili olarak şöyle konuştu:
 “Önce hayal ederim. Sonra gerçekleştiririm. İşyerimin olduğu binayı daha önce iki yıl başkalarına kiraladım. Kiradayken ne yapacağımı hayal ettim. Mağusa’da neye ihtiyaç olduğunu düşündüm. Daha sonra hayalimin fazlasını gerçekleştirdim. 1 Haziran 2015’te kiracılarımdan devir aldım. Devir aldığımda 29 adet sandalye vardı. Günümüzde bu sandalye sayısını 260’a çıkardım. Kış aylarında bu sayıyı 330’a çıkaracağım. Bizim için önemli bir nokta restoranımızın aile, kadın ağırlıklı müşterilerden oluşmasıdır. İnsanlar burada mutlu ve huzurlu olmalarının sağlanması gerekiyor. Bizim iki yılda bunu en iyi şekilde başardığımızı düşünüyorum”

Caner,  restoranlarında 20 personel çalıştığını ve kreş ve anaokullarına yemek hizmeti verdiklerini de belirterek,   yeni projelerinden söz etti.  Restoranlarının kışlığını 170 kişiden 330’a çıkaracağını ve restoranlarında VIP Loca ile birlikte bir de toplantı salonu yer alacağını ifade eden Caner, yeni konseptlerinde çim bahçelerinin de yer alacağını söyledi.  

Kalitesinde istikrar var

Hasan Caner, İncir Altı Meze Restoran’ın her gün 300 kişiye göre hazırlandığını  kalitelerinde istikrar olduğu için müşterilerinin sürekli olarak kendilerini tercih etmeye devam ettiğini ifade etti.

Konuklarının her zaman etlerini, mezelerini ve içeceklerini beğendiği için yine kendilerini tercih ettiklerini ifade eden Caner, İncir Altı’nı marka yapmak için çok çaba sarf ettiklerini, insanların gerek sosyal medyada gerekse de sosyal hayatlarında İncir Altı için güzel yorumlar yapmaları için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Hasan Caner, İncir Altı Meze Restoran’da başarısını eşi Duygu Caner ve kızı Taçmin Caner’e borçlu olduğunu söyledi.

“Suriçi benim için çok önemlidir”

Caner,  Kaleiçi’nde diğer iş yapan arkadaşlarıyla birlikte Kaleiçi Esnaflar Birliği’ni kurduğunu ve

Mağusa Suriçi’nin son iki yılda çok iyi oranda canlandığına inandığını kaydetti. Caner, gerek Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in gerekse de Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun Suriçi esnafına ellerinden gelen yardımı yaptığını aktardı.

Hasan Caner şöyle konuştu:
 “Önemli olan Suriçi’ne her gün yenilik katmaktır. Burada restoran işletmecileri bir birlerini desteklemeleri gerekmektedir. Başka restoranların önünü kesmemek gerekir. Birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece Suriçini birkaç yıl içinde turizm şehri ilan etmek istiyoruz. Suriçi benim için çok önemlidir. Suriçi’nde 7’nci Tabur’un olduğu yerde doğdum. 4 yaşına kadar Suriçinde yaşadım. Daha sonra Suriçinde taşınsak da yine de buradan kopamadım. Çünkü şimdi ekmek teknemiz olan İncir Altı Meze Restoran’ın babaannem Şerife ve dedem Hasan’ın eviydi. Burası benim için ayrı bir değere sahiptir”.

Düğün salonu için proje hazır

En büyük hayalinin bir düğün salonu sahibi olmak olduğunu anlatan Caner, bu hayalini gerçekleştirebilmek için ilk adımları attığını ve bin kişilik bir kır düğün salonu için gerekli projeleri hazırladığını söyledi.

Mağusa’nın kendisi için “Suriçi” ve “Garga” ile özdeşleştiğini ifade eden Caner, Mağusa’nın gelişimi için elinden geleni yapmaya devam edeceğini dile getirdi.

İncir Altı Meze Restoran’ın sosyal sorumluluk projelerine de desteğini hiç eksik etmediğini belirten 

Caner; “Sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyoruz. Kazandığımız parayı ya yatırım ya da bağış yapıyoruz. İsteyen bankalara bakabilir hiçbir bankada hesabım yoktur. Okullara yardımlar önceliğimdir. Maddi durumu kötü olan öğrencilere yardım yapıyoruz. Az veya çok kimseyi geri çevirmiyoruz” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

 

 

 

.