Orhan İSMAİLOĞLU (İstanbul)


   Mercedes Benz İstanbul Fashion Week dördüncü gününde, Kıbrıslı başarılı moda tasarımcısı Raşit Bağzıbağlı’nın ‘Matadorlar’ adını verdiği kreasyonunun defilesiyle başladı.
   İlk kez Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’da yer alan Kıbrıslı moda tasarımcısı Raşit Bağzıbağlı, koleksiyonda 32 parça kıyafet kullanıldı.

   Yasin Soy koreografındaki defile 12 dakika sürdü.

   Dünya starları Paris Hilton, Doutzen Kroes, Yolanthe Cabau gibi isimlerin yanı sıra Türkiye’de Tuğba Büyüküstün, Nurgül Yeşilçay, Meltem Cumbul gibi isimlerle çalışan ünlü modacı Raşit Bağzıbağlı, defile sonunda ayakta alkışlandı.
   ‘Matadorlar’ temalı defilesiyle moda severlerin karşısına çıkan Bağzıbağlı, Türkiye güzelleri Dilan Çiçek Deniz Çağıl Özge Özkul, Rüveyda Öksüz Berrin Kekikliler gibi mankenlerin yer aldı.
   Defileyi izleyenler arasında Bağzıbağlı’nın ailesinden baba Derviş Bağzıbağlı, anne Konce Bağzıbağlı, Önay Bağzıbağlı, Ecem Bağzıbağlı, amcası Mehmet Bağzıbağlı da vardı.

 

Bağzıbağlı: Kadınları matadorlara benzetiyorum
  Gazetemize konuşan Raşit Bağzıbağlı, 2014 Kasım ayından beri üzerinde çalıştığı koleksiyon, dantel, apolet, püskül, kadife ve şifon kumaşlarla birlikte bordo, yeşil, kırmızı renklerle de izleyicilere görsel bir şölen sunduk.
   Bağzıbağlı, heyecanını “Kadının gücünü ve dişi kadını anlatan bir proje hazırladım. Kadınları da boğayı alt eden matadorlara benzetiyorum. Kadın ve erkek ilişkilerini böyle görüyorum” sözleriyle anlattı.
   Şimdiki hedef 2015/2016 yaz koleksiyonu hazırlamak için yarından itibaren çalışmalara başlayacağını söyleyen Bağzıbağlı, ekim ayında da yurtdışı veya Türkiye'de defile yapacağını belirtti.