İsmet EZEL  - mağusa haber ajansı


Gazimağusalı gençlerden oluşan  SİMOLOGRUS  Lefke ceviz fastivalinde verdikleri bir buçuk saatlik konserle izleyenleri büyülediler.
               Önceki yıllarda Gazimağusa  ,İskele Yeniboğaziçi, Geçitkale ,Yeni Erenköy ve Mesarya’nın birçok köyünde festivallerde konserler veren grup ilk kez Lefke’de  konser verdi.
               “ Simologrus”  un  cansız varlıkları canlı hale getirecek bir efsane anlamını taşıdığını söyleyen  ve müzikleri ile tüm varlıklara yaşama sevinci ve yaşam enerjisi vermeyi düşünen gençler Lefke’nin muhteşem doğası ve harika manzaraları karşısında büyülenerek bu bölge insanının bu enerjiyle zaten her gün dolduğunu, kendilerinin de bir gün bile burada geçirmekten dolayı inanılmaz mutlu olduklarını söylediler.
              Lefke Turizm Derneği festival organizasyonu, Lefkeliler ve misafirler Gazimağusa’dan Lefke’ye konser vermeye gelen bu genç grubun performansı ve müzikleri kaşısında hayran kaldıklarını, bundan sonraki organizasyonlarda kendilerini yine müzikleri ile yanlarında görmek istediklerini söylediler.
           Kasım ayında yapılacak Hurma Festivali için de şimdiden organizatörlerle sözleşen grup
Lefke’nin güzelliklerini  doya doya yaşadıktan sonra denizin içerisindeki iskele ve gemi görünümlü kafe barı ile herkesi büyüleyen Aspava Restorant’ta yemek yedikten sonra gece geç saatlere kadar eğlendiler.  
Festival Organizasyonunda  emeği geçen Lefke Turizm derneği başkanı Ergün Taşkın , Hasan  Karlıtaş,Kubilay Öğütveren ve festivalde görev alan diğer tüm görevlilerle  Lefke halkına Yerli sanatçılarımıza ve genç müzisyenlere verdikleri önemden dolayı  teşekkürlerini ilettiler.
Simologrus grubu : Bas gitarda Mert Erkcan,Elektro gitarda Berk Yağlı,Bateride Adem Türkdoğan Solist ve Akustik gitarda Aysel Dilara Kasap ‘tan oluşuyor.