Girne Belediyesi 5 Haziran 2015 Cuma akşamı müzikseverleri bir dünya sanatçısıyla buluşturdu. 5. Girne Kültür Sanat Günleri dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın Serenad Bağcan ile gerçekleştirdiği “İlk Şarkılar” konseri başladı.

 

Fazıl Say’ı adanın dört bir yanından, Güney Kıbrıs’tan ve Türkiye’den dinlemeye gelen muhteşem kalabalık sanatçının performansını hayranlıkla izledi.

 

Konserde Fazıl Say’ın bestelerini Serenad Bağcan’ın seslendirdiği İlk Şarkılar albümünden eserlerin yanı sıra, Yeni Şarkılar albümünden eserler ve Fazıl Say’ın kendi solo piyano eserleri de yer aldı. Nazım Hikmet’ten Ömer Hayyam’a, Edip Cansever’den Turgut Uyar’a, Can Yücel, Orhan Veli, Cemal Süreyya, Metin Altıok gibi Türkiye edebiyat tarihinin en önemli şairlerin şiirleriyle Fazıl Say’ın eşsiz besteleri ve Serenad Bağcan’ın etkileyici yorumu izleyenleri büyüledi. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin izlediği konserde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, milletvekilleri, Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, üst düzey askeri subaylar, belediye meclis üyeleri, basın mensupları da yer aldı.

 

Güngördü: “Ayakta dinlenmeli ayakta alkışlanmalıdır”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Girne Kültür Sanat Günleri’ni popüler kültürün yanında farklı bir anlayışla açmak istediklerini söyleyerek, bu nedenle Fazıl Say’ı ve Serenad Bağcan’ı tercih ettiklerini belirtti. Güngördü, özelde Girneliler, genelde tüm Kıbrıs halkına bu güzel başlangıçla hitap etmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Güngördü, “Fazıl Say ve Serenad Bağcan’a davetimizi kırmayıp 9 yıl aradan sonra ülkemize geldiği ve bize festivalin başlangıcını yarattığı için sanatçılarımıza teşekkür ederim” dedi.

 

Güngördü, sanatçıların son şarkılarını ayakta durarak sahnede dinlerken, konserin sonunda, “Fazıl Say ve Serenad Bağcan gibi bir dünya sanatçısı ayakta dinlenmeli, ayakta alkışlanmalıdır. Onunla aynı sahnede durmaktan büyük mutluluk duydum” dedi.