İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda bale eğitimi alan Çağla Şıkel'ın, 1997 yılında katıldığı Miss Turkey güzellik yarışmasıyla hayatı değişti. Modelliğin en şaşalı olduğu dönemde podyumlarda fırtına gibi esen Şıkel, ardından Fransa, ABD, Almanya, Çin, Rusya, Yunanistan, İsviçre ve Mısır'da defilelere çıktı.

Mankenlikteki başarısını oyunculuğa da taşıyan Şıkel, 'Cennet Mahallesi'ndeki rolüyle çok konuşuldu. Son yıllarda ekran yolculuğuna sunuculuk yaparak devam eden manken, gençlik yıllarına dair itiraflarda bulundu.

ETRAFIMDA ÇOK GÜZEL KIZLAR VARDI

"ETRAFIMDA ÇOK GÜZEL KIZLAR VARDI" 

Genç kızların örnek aldığı mankenlerin başında gelen Şıkel, kilo takıntısı olanlara nasihatlerde bulundu. Fazla kilolarını veremediği için yakınanlara bu durumu kafalarına takmamaları gerektiğini söyleyen manken, geçmiş yıllara döndü ve yaşadıklarını Günaydın'dan Merve Yurtyapan'a anlattı.

"Benim de kendimi beğenmediğim uzun bir zaman oldu. Hatta kendimi beğenmeye beğenmeye güzellik yarışmasına girdim. Güzellik dışında birtakım meziyetlerime güveniyordum. Güzellik yarışmasında neyin kriter olduğunu bile bilmiyordum. O yıllarda etrafımda çok güzel kızlar vardı ve ben güzel olduğumu düşünmüyordum."

KENDİMİ BEĞENMİYORDUM

"KENDİMİ BEĞENMİYORDUM" 

Zayıflığına çareler bulmaya çalıştığını anlatan güzel manken, sözlerine şöyle devam etti:
"Bir parça daha kilolu görünmek için yapmadığım şey kalmamıştı. O kadar zayıftım ki kot pantolonlarımın içine tozluklar, ekstra pantolonlar giyiyordum. Kendimi beğenmiyordum ve sevmiyordum ama şimdi düşününce 'keşke o zamanın keyfini çıkarsaymışım' diyorum. Kilo vermek için havuç yiyen arkadaşlarımın yanında doyasıya tadını çıkartırdım..."

40 YAŞINDA ÖZGÜVENLİ OLDUM

"40 YAŞINDA ÖZGÜVENLİ OLDUM" 

"Asla bir daha o yaşına geri dönemeyeceksin. Şişmansan kendini kötü hissediyorsan 'şu anda ben ne yapabilirim?' diye kendine sormalısın. O anda sana kendini iyi hissettirecek bir şey varsa yap. Ama yapabileceğin bir şey yoksa tepinmeyi bırakman gerekiyor. Ben de böyle özgüvenli değildim ama 40 yaşından sonra oldum. Hiçbir şey için acele etmeyin."