Ünlü modacı Cemil İpekçi 'KARMA' adını verdiği yeni koleksiyonunu İzmir'de görücüye çıkardı.

Önceki gün İzmir'in en yeni ve lüks yaşam merkezi Mavi Bahçe'de gerçekleşen defilede yıldız isimler podyuma çıktı.

Koreografisini Banu Noyan'ın üstlendiği Cemil İpekçi KARMA defilesinde ünlü modacının koleksiyonunu Şenay Akay, Ece Gürsel ve Şebnem Schaefer'ın da aralarında bulunduğu 20 yıldız model podyumda tanıttı.

'KARMA' defilesinin sunuculuğunu ünlü sanatçı Cem Özer yaptı.
Son defilesini Amerika'da gerçekleştiren ve uzun bir aradan sonra ilk kez Türkiye'de defile yapan Cemil İpekçi defilesine Şenay Akay'ın tanıttığı Pembe Gelinlik damga vurdu.

Beyaz gelinliğin masumiyet ifadesi olmadığını söyleyen İpekçi, "1950 ile 1960 dönemlerine baktığınız zaman uçuk mavi, uçuk pembe gelinlikler vardı ve o çok da modaydı. Beyaz gelinlik masumiyet diye görülür ama esasında beyaz gelinlik sonradan çıkmış bir şey yani masumiyeti ifade etmez. Onun için bence gelinliğin rengi, giyenin sevdiği renkte olmalı. Mesela ben mor gelinlik de diktim, siyah gelinlik de diktim çünkü bir gelinlik beyaz olmak mecburiyetinde değil. Benim bu sene pembe senem. Pembe umutlar senem ve 1950'leri çok seviyorum onun için de gelinlik pembe" sözleriyle neden pembe gelinlik tercih ettiğini dile getirdi.

 

İpekçi'nin özel olarak hazırladığı 42 kıyafet konuklardan büyük ilgi gördü.

Defileyi izleyenler arasında İzmir'in iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin yanı sıra Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da yer aldı.

Uzun bir aradan sonra gerçekleştirdiği defile için neden İzmir'i seçtiğini de açıklayan ünlü modacının "Herkes beni istanbullu bilir ama aslında İzmir'den Selanik'e göç edip ordan İstanbul'a gelmiş bir ailenin çocuğuyum.

Türkiye Cumhuriyeti'ne aşığım. Cumhuriyet çocuğum ama Cumhuriyet'ten önce asırlık bir imparatorluğunun devamı olduğumuzu da unutmamak gerek" sözleri büyük alkış aldı.

İzmir'in yeni incisi Mavi Bahçe Müdürü Vedat Özeren finalde Cemil İpekçi'ye çiçek takdim ederek teşekkür etti.

İpekçi’nin İzmir’de düzenlediği ve ‘Karma’ adını verdiği defilede Kıbrıs’ın gözde mankenleri Ceren Koşar ve Tuğba Öter’de yer aldı.