Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği’nin eski başkanlarından Hasan Raif, ölümünün ikinci yılında kabri başında anıldı.

İki yıl önce yaşamını yitiren Raif’i, Kıbrıslı Türk ve Rum dostları unutmadı.

Tottenham Mezarlığı’nda gerçekleşen anma töreninde konuşan Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği Başkanı Derman Saraçoğlu, “Hasan Raif’in barış, demokrasi ve Kıbrıs’ta federal çözüm için yaptığı hizmetleri hiçbir zaman unutmayacağız. Onun çizdiği yolda devam edeceğiz” dedi.

1970’li yıllardan beri Demokrasi Derneği olarak, barış ve demokrasi adına yapılan mücadelede Hasan Raif’in en önde savaştığını söyleyen Saraçoğlu, Raif’in yerinin doldurulmasının çok zor olduğunu belirtti.

CTP UK Başkanı Cemal Arkut da “Uzun yıllar birlikte mücadele ettiğim, yoldaşım, dostum, arkadaşım Hasan Raif’i zamansız kaybettik. Ölümünün üzerinden iki yıl geçti. Onun idealleri her zaman bize ışık tutacak” dedi.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi Başkanı Niyazi Enver ise yakın bir dostu ve mücadele arkadaşını kaybetmenin acısını yaşadığını ifade ederek onu hep güzel anılarla hatırlayacaklarını belirtti.

Hasan Raif’in eşi Gülşen Raif de yaptığı konuşmada Raif’in herkese yardım etmek isteyen, iyi bir insan ve iyi bir baba olduğunu vurguladı.