Parlamento da House of Lords’un ve Baroness Hussein Ece’nin daveti üzerine geçtiğimiz hafta İngiliz parlamentosunda Parlamento da House of Lords başkanı Lord Sharkey ile biraraya gelen İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Dr Muhammet Yaşarata, burada bir konuşma gerçekleştirdi.  Yaşarata burada yaptığı konuşmada tüm partilerin temsilcilerine seslendi. Kuzey Kıbrıs’a uygulanmakta olan izalosyonların, hem hukuki hemde ekonomik olarak haklsız bir uygulama olduğuna dikkat çeken Yaşarata, KKTC’ye direk uçuşların önünün açılması gerektigine vurgu yaptı.

 

Umutlu konuştu



Haksız izolasyonlarla AB üyelik beklentisindeki bir halkı cezalandırıldığını vurgulayan Yaşarata, izolasyonların kalkmasıyla Kuzey Kıbrıs ve ticaret yaptığı bütün ülkelerin yarar sağlayacağını da sözlerine ekledi.

KKTC ye direk seferlerin başlatılması ve direk ticaretin önünü açmak için çok önemli fikir alış verisinde bulunduğunu belirten Yaşarata, umutlu konuşarak "Yakın zamanda çok önemli gelişmeler olacak! Allah tüm Kıbrıs Türk Halkının yolunu açık etsin!" dedi.