Gizem KUMBARACI

 

Kar amacı gütmeyen, gönüllü yardım kuruluşu Londra Yardım Melekleri Derneği, İngiltere Türk toplumundaki kanser hastalarının sorunlarını araştırıp onlara kendi ana dilleri Türkçe’ye hakim tercümanlar ve psikologlar aracılığıyla destek olmak, kanser ve lösemi hastası çocukların ihtiyaçlarını tespit etmek gibi birçok faaliyette bulunarak, topluma yardım eli uzatıyor, şifa dağıtıyor. Bunun yanında, kanser hastalarına motivasyon artırıcı etkinlikler ve uzman kişilerin de yardımını alarak bilgilendirici seminerler düzenleyerek de katkıda bulunan dernek, Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve ihtiyacı olan diğer kurumlardaki hastalara da yardım eli uzatıyor.

 

Dernek, 2016’da kuruldu

 

Dernek başkanı Nurten Mehmet, 1993 yılından itibaren Kanser Hastalarına Yardım Derneği'nin de desteğiyle ihtiyacı olan kurum ve hastalara önemli katkılarda bulunuyordu. 
Nurten Mehmet, yardıma ihtiyacı olan kişilerin sayısının artması nedeniyle ve daha fazla maddi-manevi desteğe ulaşabilmek adına daha büyük projeler hayata geçirebilmek için 2016 yılının Aralık ayında, güvendiği arkadaşlarıyla, Londra Yardım Melekleri Derneği'ni (London Angels Association) kurdu.

Her ayın ilk haftasında toplanarak, Kıbrıs Türk toplumunun ve kurumların ihtiyaçlarını tespit edip nasıl yardımda ve destekte bulunabileceklerini tartışan Londra Yardım Melekleri, başta fahri başkan Doktor Teoman Sırrı ve onursal başkan Nural Ezel olmak üzere, dernek başkanı Nurten Mehmet yanında 6 komite üyesi Aydın Hasan, Serpil Bulboğlu, Nazan Mustafa, Pembe Hasan, Neslihan Çakır, Şenel Mehmet ve daha birçok aktif üyeden oluşuyor.

 

Birinci yılı yardım balosuyla kutladılar

 

Amaçlarına ulaşmak için sürekli etkinlikler düzenleyip maddi yardım toplayabileceği projeler üreten dernek, aynı zamanda toplumda kansere karşı bir farkındalık yaratabilmek için seminerler düzenleyip broşürler de hazırlıyor. 
Bu etkinliklerden elde edilen geliri kanserle mücadele eden kişilere ve sağlık kurumlarına bağışlamakla birçok hastanın tedavisini karşılayan Londra Yardım Melekleri Derneği, 28 Ocak 2018'de Regency Banqueting Suit'de gerçekleştirilen Londra Yardım Melekleri'nin birinci yıldönümünü yardım balosu düzenleyerek kutladı.

 

Katkılar yerine ulaştı

 

Gecenin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan sponsorlar, destek veren halk ve uluslararası alanda tanınan Türk Sanat Müziği Sanatçısı Semra Türel sayesinde elde edilen gelir ile, Kıbrıs’taki Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne £1000 değerinde bağış, Lefkoşa Onkoloji Hastanesi'ne kemoterapi ilaçlarını muhafaza etmesi için satın alınan £2354 değerindeki buzluk, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı'na Çocuk Onkoloji Hastanesi'nde kullanılmak üzere £3500 değerinde 1 adet infüzyon pompası,1 adet nabız oksimetresi, 1 adet hasta başı monitörü ve son olarak Almanya'da tedavisi süren kanser hastası 9 yaşındaki Nefes Demirpençe’ye £1000 değerinde bağış yapıldı.

 

Birlik olup yardım etmeye devam...

 

Birlik olup kanser hastalarına yardım eli uzatmaya bu yıl da çeşitli etkinliklerle devam edeceklerini vurgulayan Nurten Mehmet, bu çerçevede Haziran ayında Ramazan ayı münasebetiyle, Turkish Women's Philanthropic Association of England binasında, kansere yenik düşen hastalar adına mevlit ve iftar yemeği, Temmuz ayı başında Köşk Restoran'da ''Yaza Merhaba” yemek ve eğlence gecesi ve Ekim ayında Dr. Teoman Sırrı tarafından verilecek kanser farkındalığı semineri gibi halka açık birçok etkinliğe yardım severlerin katılarak katkı sağlamasını beklediklerini belirtti.

Kıbrıs’taki Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bugüne kadar sayısız destekte bulunan Londra Yardım Melekleri, aynı zamanda bu kuruluşların düzenlediği ''Bir Tutam Saç'' ve ''Eskiniz Hastaya İlaçtır'' kampanyalarına da Londra'dan destek verdi.

 

Yakında kuracakları web sayfası ile daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefleyen, Facebook'ta ''Londra Yardım Melekleri – London Angels'' isimli sayfa ile yer alan derneğe +44 7961 035858 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

Yardımda bulunmak isteyen kişilerin;

Barclays Bank

London Angels Cancer Association

Account Number: 03362213

Sort Code: 20-79-90

hesabına bağışta bulunarak, birçok hastanın tedavisine katkı koyabileceklerini kaydeden dernek başkanı Nurten Mehmet, bunun yanında, Londra Yardım Melekleri Derneği üyesi olmak isteyenler için yıllık aidatın £20 olduğunu, derneğin telefon numarası aranarak veya Facebook sayfasından irtibata geçilerek temin edilecek üyelik formu doldurularak derneğe ulaştırılabileceği belirtildi.

 

“Herkesin bağışta bulunması önemli”

 

Londra Yardım Melekleri'nin hedeflerini gerçekleştirmesinde maddi bağışların önemini vurgulayan dernek başkanı Nurten Mehmet, North Cyprus UK'e konuşurken, bu görevde yalnız olmadıklarını ve Kıbrıs Türk halkının desteğine inandıklarını söyledi. 
Nurten Mehmet, ''Londra Yardım Melekleri olarak başta duyarlı halkımız olmak üzere, destek veren herkese teşekkürü borç biliyor, daha nice güzel paylaşımlarda bir arada bulunmak ümidiyle sağlık dolu günler diliyoruz'' dedi.