İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) Başkanı Sinem Arıca ile dernek faaliyetlerini ve geçtiğimiz ay Londra Belediye Başkanına yapmış oldukları ziyareti konuştuk. 29.Kasım.2015 tarihinde göreve gelen, on kişilik Yönetim Kurulu ile birlikte başarılı çalışmaların altına imza atan Sinem Arıca ve ekibi, yürütmüş oldukları faaliyetler ile adından söz ettiriyor.

 

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) ne zaman kuruldu ? Faaliyet alanlarınız ve ana anaçlarınız nelerdir ?

 

İngiltere Türk Kadınlari Yardım Derneği (TWPA) 7 Ekim 1975’den itibaren hizmet veren bir Yardım derneğidir. 23 Nisan1976’ de vakıf kuruluşu oldu. 1992’de, şu an faaliyetlerimizi yürüttüğümüz 4 Willoughby Road’daki binayı satın aldık. Derneğimizin amacı, Türk kadınlarına maddi ve manevi destek olmak, eğitime maddi katkıda bulunmaktır. Faaliyetlerimizi, gönüllülerden oluşan 10 kişilik yönetim kurulu üyelerimizle yürütmekteyiz.

 

Derneğimizde çeşitli kurslar ve sosyal faaliyetler yürütmekteyiz. Bunlardan bazıları Yoga, Tai Chi  kursu, el işi günleri, geziler, geleneksel günlerde kutlamalar ve partiler, yılbaşı partileridir. Derneğin faaliyetlerini yürütebilmesi için gelir sağlamak amacıyla kermesler duzenliyoruz, festivallere katiliyoruz ve gunluk  geziler duzenliyoruz. Her sene anneler gunu ve babalar gününü kutluyoruz.

 

Derneğimiz geçmişte, sağlıkla ilgili çeşitli projeler yaptı. Ayrıca Enfield belediyesi adına Türk kadınlarının ihtiyaçlarını tesbit etmek için 916 kişiyle görüşerek bir araştırma prejesi de yürütmüştür. 1999’da Lottery den alınan maddi yardımla Türkiye’de Eskisehir’deki GÖRSEM vakfı  ile engelli çocuklar ve ailelerine bilgisayar eğitimi veren  bir proje yürütmüştür.Proje için engellilere uygun  özel bilgisayarlar alınarak sınıf kurulmuş, işitme ve görme engelli öğrencilere bilgisayar ve internet kullanma dersleri verilmişti. Ingiltere’de faaliyet gösteren hafta sonu Turk okullarina, Kıbrıs’ta faaliyet öosteren Bisiklet Federasyonu’na, Günesköy 18 yas üstü Rehabilitasyon Merkezi’ne, Çocuk Yuvası’na, SOS’e , ayrıca Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine kendi ellerimizle  yardımlarımız olmuştur. Ayrıca Kıbrıs’tan bir kızımızı 6 yıl, ortaokuldan liseye kadar olan okul masraflarını karşılayıp okuttuk.

 

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor ; Baskan : Sinem Arica, Asbaskan : Semahat Mustafa

Veznedar: Ayse Munir, Sekreter: Hulya Degirmencioglu

Faal uyeler: Havva Beyzade, Dudu Dervis, Ayse Dogan, Hifsiye Ismail, Altan Zihni ve Emine Seyranoglu.

 

Dernek Faaliyetleri ve Günleri ;

Her Pazartesi saat; 10.00 – 11.00 Yoga

Her Salı saat: 11.00 – 2.00 Elişleri

Her Persembe : Koza dersleri

Her Cuma saat 10.00 – 11.00 Tai chi, saat 11.00 – 14.00 Çay ve Sohbet.

  

Her ayın son Pazar günü bir konuğun katıldığı çay partisi saat: 14.00 – 17.00

 

Faaliyetlerimize katılmak ve katkıda bulunmak isteyenler bizi ziyaret ederek veya telefonla arayarak ulaşabilirler. Adresimiz  :  4 Willoughby Road, Hornsey, London N8 0HR  - Telefon numaramız :  0208 340 1600 ( Facebook : TWPA England )

 

Geçtiğimiz haftalarda Londra’nın yeni Belediye Başkanı Sadiq Khan’ı ziyaret ettiniz. Ziyaret nasıl geçti ? Neler konuştunuz ?

 

Sadiq Khan Mayıs ayında göreve geldiği zaman kendisini ziyaret edip başarılar dilemek istediğimizi belirtmiştik. Onlar da  ilk fırsatta bizleri kabul edeceklerini bildirmişlerdi. Bunun üzerine 18 Ocak günü bizi City Hall'de kabul ettiler. Önce Question Time'a katıldık, 1 saat kadar Question Time'ı izledik. Daha sonra Sadiq Khan ve Joanne McCartney'i bizi toplantı odasında ağırladılar. Çay ve bisküvi ikram ettiler. Sadiq Khan'a derneğimizde işlenmiş kanaviçe takdim ettik ve görevinde başarılar diledik. Kendisi de bize İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği'ni City Hall'da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Vakfımızı tanıtma amaçlı bir konuşma yaptım, ve tarihçemizi dinledikten sonra bizleri 40 yılın üzerindeki çalışmalarımız ve kendi binamızı satın aldığımız için tebrik ettiler. Daha sonra Davos'a gitmek için yanımızdan ayrıldı. Toplantıya Joanne McCartney ile devam ettik, ve kendi özel asistanı bize City Hall'u gezdirdi. Bizleri çok güzel ağırladılar. Sadiq Khan ve Joanne McCartney çok mütevazi insanlar. Bizimle hem şakalaşıp hem de sohbet ettiler. Özellikle Sadiq Khan'ın misafirperverliği ve mütevaziliği bizleri çok çok mutlu ettik. Kendimizi sanki hep daha öncede oradaymışız gibi hissettik.

 

North Cyprus UK Gazetesi olarak bizler de, son derece güzel çalışmaların altına imza atan TWPA’ya çalışmalarında başarılar dileriz…