Kuzey Kıbrıs’ın canlarının bir parçası olduğunu dile getiren Numan Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs’ın WTM’de temsil edilmesinin önemli ve değerli olduğuna dikkat çekerek, “Kuzey Kıbrıs her yerde görünür olup daha iyiyi yapabilmemiz şart. Sürekli hareket halinde olunması kaçınılmazdır” dedi.

 Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Kuzey Kıbrıs standındaki “Kıbrıs Evi”ni ziyaret etti.

 Kuzey Kıbrıs’ın canlarının bir parçası olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs’ın WTM’de temsil edilmesinin önemli ve değerli olduğuna dikkat çekti. KKTC’nin İngiltere fuarından görünmesinden dolayı Fikri Ataoğlu’na teşekkür eden Kurtulmuş, Türkiye olarak diğer alanlarda olduğu gibi turizm alanında da KKTC ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

  

Her yerde görünür ve daha iyiyi yapmamamız şart

Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs’ın her yerde görünmesi gerektiğini kaydederek, “Dünyanın ikinci fuarında gözükmek bile başlı başına bir ayrıcalıktır” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ın doğal güzellikleri olan tabiat harikası bir yer olduğunu anlatan Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs’ın tanıtılması için her platformun kullanılması gerektiğini belirtti. “Kuzey Kıbrıs her yerde görünür olup daha iyiyi yappabilmemiz şarttır” diyen Kurtulmuş, bunun için sürekli hareket halinde olunmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Turizmde bir ülkenin veya destinasyonun marka değerinin sürekli ifade edilerek, sürekli konuşulup hatırlatılarak oluşan bir şey olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, “Böylece burada gelen bütün misafirler Kuzey Kıbrıs’ın varlığını biliyor. Bilenler de daha yakından tanıma fırsatı buluyor ben bunun önemli bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.