Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, İngiltere pazarının KKTC açısından çok önemli olduğunu, bu pazarın daha fazla büyümesi için tanıtma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

 

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Turizm Bakanlığı, Londra’da 2-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen World Travel Market 2015 Turizm Fuarı’nda KKTC’yi temsil ediliyor.

 

Dünyanın ikinci büyük turizm fuarı olarak kabul edilen WTM (World Travel Market), Excel Fuar Merkezi’nde dünya turizm sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırlıyor.

 

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu dünyanın ikinci büyük turizm fuarı olan World Travel Market 2015 Turizm Fuarı’na katılarak KKTC standını ziyaret etti.

 

SUCUOĞLU

 

KKTC standını ziyaret ederek sektör temsilcileri ile görüşen Bakan Sucuoğlu, standa gösterilen ilgiden memnun olduğunu kaydetti.

 

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, World Travel Market’ı ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, İngiltere pazarının KKTC açısından çok önemli olduğunu, bu pazarın daha fazla büyümesi için de tanıtma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

Göreve geldiği günden itibaren turizmin daha iyi noktalara taşınabilmesi için çalışmalar yaptığını dile getiren Sucuoğlu, amaçlarının; ileriki süreçte yatak kapasitesinin artması ve turist sayısının istenilen düzeye çıkması olduğunu dile getirerek, “35 bin yatak, 3 milyon turist, KKTC’nin gerçek anlamda kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacaktır” dedi.

 

Bu amaçla, Avrupa’dan gelen turistlerin yanında, Türkiye insanını kültür turizmi adı altında Kuzey Kıbrıs’ta misafir etmek istediklerini dile getiren Sucuoğlu, “KKTC’de görülmesi, gezilmesi gereken çok fazla zengin tarih ve kültür var. Biz bu kültürü, bu güzellikleri herkesle paylaşmak istiyoruz” dedi.

 

Bakan Sucuoğlu, KKTC standının yanında yer alan Türkiye standını da ziyaret ederek, ülke turizmi hakkında bilgiler aldı.

 

FUARDA KIBRIS KÜLTÜRÜ TANITILIYOR

 

Fuarda, KKTC standını ziyaret eden misafirlere; hellim böreği, gül şurubu, pidede hellim, pidede tahın helvası, ceviz macunu, turunç macunu, çörek, sumada, limonata, brandy, zivaniya, çitlembikli bidda, üzüm sucuğu, badem, çay ve Türk kahvesi ikram ediliyor.

 

Stantta ayrıca Dizayn 74, geleneksel bir çömlek tezgahı kullanarak, ülkeye özgü toprak el sanatları icra ediyor.

 

.