KKTC Londra Temsilcisi Tuncalı, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bayramı, Birleşik Krallık’ta Türk toplumuyla birlikte kutlamanın heyecan ve mutluluğu içerisinde olduğuna işaret eden Tuncalı, bayramın Türk ulusuna ve İslam alemine hayırlı olmasını diledi. Tuncalı, yayınladığı mesajda şöyle devam etti:

“Toplumsal yaşamımızda müstesna yeri bulunan Bayramlarımız, mutlulukların, dostlukların paylaşıldığı, anlayış ve dayanışmanın egemen olduğu özel günlerimizdir. Bayramlarımız toplumu birarada tutan önemli yapı taşlarından biridir. Bu önemli günlerde hoşgörülü olmak, doğru davranışlar göstermek, sevgi ve saygıyı yaşamımızdan eksik etmemek gibi, insani değerlerimize sahip çıkmanın güzelliğini manen daha güçlü hissediyoruz. Birleşik Krallık’ta yaşamlarını sürdüren kardeşlerimizin kendi kültürel değerlerini koruyarak yaptıkları başarılı çalışmalarını ve buradaki toplumsal hayata sağladıkları olumlu katkılarını memnuniyetle takip ediyoruz.”

 

“Gelecek nesillere örnek…”

Halka seslenen Tuncalı, her zaman olduğu gibi bu mübarek günlerde amacın birbirlerine en üst anlayışı, hoşgörüyü göstererek, farklılıklarını zenginlik olarak kabul edip uzlaşarak toplumsal menfaat ve amaçlar doğrultusunda katkı sağlamak olduğuna değindi. Tuncalı, toplumsal güzel başarılara ulaşmak için çalışan toplumun bireylerinin hem birlik ve beraberliklerini koruyarak gelecek nesillere örnek olduğunu, hem de kültürümüzü ve değerlerimizi tanıtarak temsili yetimize büyük katkı sağladıklarını ifade etti. Tuncalı, “Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve bereket dolu günler geçirmelerini temenni eder, mutluluk ve esenlikler dilerim.” dedi.