“El birliğiyle, gönül birliğiyle yoksul ve sokakta yaşayan insanlara el uzatacağız”

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere ve Londra – Kıbrıs İslam Cemiyeti, 21 Aralık Cumartesi akşamı Charing Cross Station’da Londra’da yaşayan evsiz insanlara yiyecek, giyecek ve barınmalarına yardım edecek eşyalar dağıtacağını duyurdu.

İngiltere’de faaliyet gösteren iki dernek güçlerini birleştirip sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olup, 21 Aralık Cumartesi akşamı evsiz insanlara yardım eli uzatacak.

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere Sosyal Aktiviteler ve Örgütlenme Sorumlusu Sergen Cemal , evsiz ve yardıma muhtaç insanlar için farkındalık yaratıp, onların yüzünde oluşacak sıcacık bir gülümsemenin, kendilerine tarifi mümkün olmayan bir mutluluk olacağını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Kış ayları geldiğinde yaşadığımız en büyük toplumsal sorunlardan biri de de evsizler oluyor. İngiltere’de evsiz sayısının iki yıla göre yüzde 4 artarak 320 binin üzerine çıktığı. Bu, İngiltere’de yaşayan her 200 kişiden 1’inin evsiz olduğu anlamına geliyor. 21 Aralık Cumartesi akşamı gençlerimiz sosyal sorumluluk projesi kapsamına soğuk kış günlerinde evsiz ve kimsesiz insanlar için yardım eli uzatacak. Bizim amacımız sokakta yaşayan evsiz insanlar hakkında farkındalık oluşturmak, temel ihtiyaçlarını insani yardımla sağlamak ve evsizleri topluma geri kazandırabilmek. Bu yöndeki çalışmalarımızı ise Londra – Kıbrıs İslam Cemiyeti ile birlikte gerçekleştireceğiz.”

Londra – Kıbrıs İslam Cemiyeti Hüseyin Haşim El Bakayi ise gençlerin böylesi anlaml ve farkındalık yaratan bir projenin parçası olmasından büyük bir gurur ve mutluluk yaşadığını ifade etti.

Evsizler için yapılacak etkinlik hakkında Hüseyin Haşim El Bakayi şunları söyledi:

“Dünyada yaygın olarak görülen evsizlik olgusu, ülkemizin büyük kentlerinde de toplumsal bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyle, el birliğiyle, gönül birliğiyle yoksul ve sokakta yaşayan insanlara el uzatacağız ve bu çalışmalarımız gençlerimizle birlikte yapacağız."