Kuzey Kıbrıs’ın İngiltere’de tanıtım ve pazarlanmasına büyük katkı sağlayan North Cyprus UK 5’inci yaşını kutluyor. Gazetemiz bundan böyle hem Türkçe hem İngilizce yayımlanarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.  

 

Kuzey Kıbrıs’ın İngiltere’de tanıtılması amacıyla yayın hayatına başlayan North Cyprus UK 5 yaşında. “Never ending sunshine” (hiç bitmeyen gün ışığı) sloganıyla İngiltere genelinde ücretsiz dağıtılan ve Türkçe olan gazete, okuyucularından gelen yoğun talep üzerine bundan böyle hem Türkçe hem İngilizce yayınlanacak.

North Cyprus UK Genel Yayın Yönetmeni Zorlu Cezaroğlu, gazetenin 5’inci yılına girmesinden büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirtirken, bu süreçte gazetenin ayakta durmasına destek veren firmalar, gazetenin beğeni ve eleştirileriyle gün geçtikçe daha iyi noktaya gelmesini sağlayan okuyuculara ve North Cyprus UK ailesine teşekkür etti.

 

İngilizlere de ulaşmayı hedefliyor
Türkçe yayımlanan gazetenin, bundan böyle hem Türkçe hem de İngilizce yayımlanacağını ve çok daha geniş kitleyi hedefleyeceğini söyleyen Cezaroğlu, İngiltere'de yaşayan 2’inci ve 3’üncü kuşak Kıbrıslı Türklerin ülkelerini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için onların iyi Türkçe bilmediklerini de göz önüne alarak bu kararı aldıklarını söyledi. Cezaroğlu, 5’inci yıla girerken, dağıtım ağını genişleterek İngilizlere ulaşmayı hedeflediğinin de altını çizerek, bu sayıdan itibaren İngilizce bölümün arka kapaktan itibaren başlayacağına değindi.

 

Kuzey Kıbrıs’ın tanıtım ve pazarlanmasına katkı
İngiltere’de 250 bini aşkın Kıbrıslı Türk’ün yaşadığını belirten Cezaroğlu, Kuzey Kıbrıs’ın tanıtım ve pazarlanmasını her yönüyle ele alıp, İngiltere’de bunu yapmayı misyon edindiklerini ifade etti. KKTC’nin sunduğu avantajlar, yatırım olanakları, uzman görüşleri, firma tanıtımları, şehir ve köy tanıtımları, magazin haberleri, söyleşiler ve ülke hakkında birçok bilginin yer aldığı gazetenin KKTC’yi İngiltere’ye taşımayı amaçladığını anlatan Zorlu Cezaroğlu, ücretsiz dağıttıkları gazeteyi İngiltere’de birçok noktaya dağıttıklarını ifade etti.

North Cyprus UK çıktığı günden buyanı her yıl Kasım ayında Londra’da yapılan Dünya Turizm Fuarı’na (World Travel Market) yönelik olarak Travel North Cyprus başlığı altında İngilizce olarak yayımlanarak ülkenin tanıtılmasında büyük katkı sağlıyor.