İngiltere’de bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Üstel, İngiltere’de Kıbrıs Türk toplumunu temsil eden sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi

İngiltere’ye bir dizi görüşme yapmak amacıyla gelen Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, İngiltere Kıbrıs Türk Vakfı kurumlarından İngiltere Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, İngiltere Kıbrıs Türk Cemiyeti, İngiltere Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, İngiltere Kıbrıs Türk Gençlik Birliği ile Kıbrıs Türk Dernekler Konseyi heyetleriyle görüştü.

İngiltere’de Kıbrıslı Türklerin düzenlediği iki ayrı festivalin tek çatı altında, Turizm ve Çevre Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilmesini sağlamak gündemiyle gerçekleştirilen görüşme, 3 saat sürdü.

Görüşmede taraflar görüşlerini ortaya koydu ve yeniden bir araya gelinmesi konusunda hemfikir kalındı.

İngiltere Kıbrıs Türk Vakfı

“Tek çatı altında yapılacak festival,

Dünyaya da güçlü bir mesaj olacaktır”

İngiltere ziyaretini değerlendiren Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk toplumunda bugün 1950’lerden bugüne gelene kadar 4’üncü kuşağın da olduğuna dikkat çekerek, yaptıkları çalışma kapsamında İngiltere’deki Kıbrıslı Türk gençlerin kültürümüzden uzaklaştığını gözlemlediklerini söyledi.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin asimile edilmesini önleyebilmek, onları Kuzey Kıbrıs’a çekebilmek ayrıca kültürümüzden uzaklaşmamalarını sağlayabilmek amacıyla neler yapılabileceğini ele almak amacıyla İngiltere’ye ziyaret gerçekleştirdiğini anlatan Üstel, iki gündür ilgili kesimlerle görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Bakan Üstel, Londra’da düzenlenen iki ayrı Kıbrıs Türk Festivali’nin Turizm ve Çevre Bakanlığı himayesinde, tek çatı altında yapılması konusunda girişimleri olduğunu söyledi.

Bu kapsamda bugün İngiltere’deki Kıbrıs Türk Vakfı altında bulunan İngiltere Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, İngiltere Kıbrıs Türk Cemiyeti, İngiltere Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, İngiltere Kıbrıs Türk Gençlik Birliği ile İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi temsilcileriyle görüştüklerini ifade eden Üstel, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz yıl Londra’da Kıbrıs Türk Vakfı ile Kıbrıs Türk Dernekler Konseyi, iki ayrı festival düzenledi. Bizim amacımız İngiltere’deki tüm Kıbrıslı Türk sivil toplum örgütlerini bir araya getirip, bakanlık himayesinde tek çatı altında görkemli bir festival yapılmasını sağlamaktır.

Londra’da tek çatı altında yapılacak böyle bir festivalin Dünya’ya da farklı bir mesaj vereceğine inanıyoruz. Festival, Bakanlık himayesine alındığında da güçlü bir lobi oluşturacaktır”.

Bakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk toplumunun saygın isimlerinden Dr Teoman Sırrı, Vatan Catering Direktörü Tuncel Nalbantoğlu, Muhasebe Uzmanları Münir Tatar ve Altan Kemal ile de bir araya gelerek, tek festival çalışmaları için yardım ve destek istediklerini söyledi.

Üstel, görüşmelerde daha güçlü lobi faaliyetleri için ulaşımda yaşanan sıkıntıların aşılması amacıyla da girişimler yapılması konusunun da ele alındığını kaydetti.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi

Bakan Üstel, Londra iş dünyasının saygın isimlerinden Dr Teoman Sırrı, Vatan Catering Direktörü Tuncel Nalbantoğlu,

Muhasebe Uzmanları Münir Tatar ve Altan Kemal ile de bir araya gelerek, tek festival çalışmaları için yardım ve destek istediklerini söyledi.