Gizem Kumbaracı

 

İngiltere'de 2006 yılında kurulan ve 2007 yılında resmi hizmetlerine başlayan Cyprian Care, 173 Green Lanes, Palmers Green, Londra adresinde Kıbrıs Türk toplumuna evde bakım hizmeti veren en popüler kuruluşlardan biri. 

Bakıma ihtiyacı olan bireylerin sağlık ve yaşam kalitelerini artırmak için 24 saat durmaksızın hizmet sağlayan Cyprian Care, kültürel olarak duyarlı hizmet servisiyle biliniyor. 
Londra’da yaşayan Türkçe, Kürtçe ve Rumca konuşan toplumların İngiltere’deki bakım evlerinden yeterince faydalanamadığı düşüncesiyle, “Kültürel Duyarlı Evde Bakım Hizmetleri” sağlamak amacı ile kurulan bu bakım şirketi, 2010 yılından itibaren hizmetlerini Kuzey Londra’da yaşayan tüm toplum ve gruplara yönelik hazırlayıp, yüksek kalitede evde bakım hizmeti sağlıyor.

 

Bireylerin yaşam kalitesi ve toplumsal saygınlığının korunması

 

Yeni İş Alanları Yaratma ve Şirketin Finans Sorumlusu, Yönetici Direktörü Kemal Nami, İnsan Kaynaklarından ve Kaliteden Sorumlu Direktör Ahmet Öykener ve Operasyonel İşlerden sorumlu Yönetici Şeref Sever tarafından kurulan, Cyprian Care Bakım Hizmetleri'nin en büyük amacı, bakıma muhtaç, yaşlı ve engelli kişilerin sağlığını korumak, yükseltmek, yeniden sağlığına kavuşturmak ve bu bireylerin yaşam kalitesi ve toplumsal saygınlığının korunması. 

 

North Cyprus UK'ekonuşan Yönetici Şeref Sever, Cyprian Care olarak temel ilkelerinin verdikleri bakımın yanındabireye ve aileye psikolojik destek vermek ve kaliteyi sürekli geliştirerek profesyonel işgücü istihdam etmek olduğunu söyledi. 
Sever, sözlerine şu şekilde devam etti; ''Amacımız hizmet kullanıcı haklarına saygılı, sorumluluklarının bilincinde eğitimli, deneyimli ve uzman evde bakım çalışanları ile bakıma muhtaç, yaşlı ve engelli kişilerin bireysel ihtiyaçlarına göre hizmet sağlamak, bireyin aktif olarak bakım planına dahil ederek, iyileşmesini hızlandırmak ve daha bağımsız, yaşam kalitesini yükseltmektir. Bunlardan yararlanmak isteyen kişilere her zaman yardımcı olmaya hazırız. ''

 

 

Din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmayan tescilli hizmet 

 

Cyprian Care ailesinin çalışanları, bakıcıları ve sağlık profesyonelleri her adımda işbirliği içinde çalışıyor. Merkez, hemşirelik hizmetleri, destek sağlık hizmetleri,gündüz/gece bakımı, kişisel bakım, ev işlerine yardım, ev düzeninin yeniden oluşturulması, sosyal destek, gıda ve beslenme hizmetleri ve danışmanlık hizmetleri gibi birçok kategori altında kapsamlı hizmetler sağlıyor. Koruyucu ve önleyici yaklaşımla din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan her alanda eşitlikçi bir bakım sunma amacıyla bilinen Cyprian Care, verdiği kaliteli hizmeti kazandığı sertifikalar ve tesciller ile destekliyor. Cyprian Care, kalite yönetim sistemi olan ISO 9001:2008 tescilini 2015 yılında gerçekleştirdikten sonra 2017 yılında ise mevcut sistemin yenisi ilan kalite yönetim sistemi ISO 9001:2015’i tescillemeyi başararak Kuzey Londra'daki en başarılı bakım kurumlarından biri.

 

Çalışanlara eğitim

 

Tüm çalışanlarını, yeteneklerini en yüksek seviye standartlarda sağlayacakları hizmette kullanabilmelerini amaçlayan eğitim programından geçiren Cyprian Care, bakıma ihtiyacı olan bireylere en iyi şekilde hizmette bulunabilmek için hizmet kullanıcı anketleri, personel denetimi ve değerleme, üç aylık izleme ve kontrol sistemi, ve şikayetler /memnuniyet bildirimi gibi prosedürler kullanarak kendini her geçen gün daha da geliştiriyor.
Cyprian Care’in ileriye dönük proje ve amaçlarından birkaçı, hizmet kullanıcılarının; uygunsuz ve gereksiz hastane yatışlarını azaltmak, çevreyle olan iletişimlerini artırıp onların daha hızlı iyileşmelerini sağlamak, onlara kendilerini koruma olanağı vererek yaşadıkları ortamda daha mutlu olmalarını sağlamak ve elde edebilecekleri özgürlük düzeyinin en yükseğine ulaştırmak. 
Cyprian Care, bakıma ihtiyacı olan kişilere Londra'daki evlerinde en duyarlı hizmeti sunuyor. 

 

Cyprian Care'a 0208 88 88 118telefon numarasından veya web sitesi: http://cypriancare.com/'dan ulaşılabilir.