OTOBÜSLER, METROLAR REKLAMLARLA DONATILDI...Londra merkezinde bulunan 100 kırmızı otobüs ve merkez metro istasyonlarında bulunan 25 reklamla, adaya gelen turist sayısına büyük ivme kazandırılması amaçlanıyor. Kuzey Kıbrıs ekonomisinin lokomotifi olarak kabul edilen turizm sektörü için binlerce kilometre uzaklıkta başlatılan tanıtım operasyonu ile buram buram Kıbrıs kokan reklamlarla, turistleri cezbedebilmek hedefleniyor. KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı, ilk olarak tur operatörlerine tanıtım fonu sağlamıştı

  • "OLUMLU GERİ DÖNÜŞ BEKLİYORUZ"...İngiltere Turizm ve Tanıtma Koordinatörü Kadir Doruhan, North Cyprus UK'ye yaptığı açıklamada, şubat ayına kadar devam edecek tanıtım kampanyasından, olumlu geri dönüş beklediklerini kaydetti. Doruhan, 2019 Kuzey Kıbrıs Tanıtım ve Reklam kampanyası kapsamında şehir içi otobüslerde başlatılan reklamların, erken rezervasyon pazarına ulaşılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kuzey Kıbrıs ekonomisinin lokomotifi olarak kabul edilen turizm sektörü için binlerce kilometre uzaklıkta, binlerce Kıbrıslı Türk'ün de yaşadığı İngiltere'nin başkenti Londra'da, büyük bir tanıtım atağı başlatıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra’nın sembollerinden olan kırmızı otobüsler ile merkez metro istasyonları, Kuzey Kıbrıs’ı tanıtan reklamlarla donatıldı. Hedef, Kuzey Kıbrıs'a gelen turist sayısını artırmak.

Londra merkezinde bulunan 100 kırmızı otobüs ve merkez metro istasyonlarında bulunan 25 reklamla, adaya gelen turist sayısına büyük ivme kazandırılması amaçlanıyor.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı, İngiltere’den KKTC’ye giden turist sayısını artırmak amacı ile geçtiğimiz yıl bu ülkede başlatmış olduğu tanıtım kampanyaları kapsamında, ilk olarak Eylül – Aralık 2018 tarihler arasında, tur operatörlerine tanıtım fonu sağlamıştı.

Ayrıca, 28 Ocak 2019’da başlayan ve 1 ay sürecek olan yoğun imaj tanıtım kampanyası ile de Londra’da, en fazla turist potansiyeli ve yoğun bir nüfusun olduğu bölgelerde Kuzey Kıbrıs tanıtılacak.

Londra’da bulunan Waterloo, Wood Green, White City, Warren Street, Turnpike Lane, Tooting Broadway, St Pauls, South Kensington, Stockwell, St Johns Wood, Russel Square, Regents Park, Pimlico, Marylebone, Manor House, Maida Vale, Highbury & İslinton, Heathrow Terminal, Hampstead, Goodge Street, Euston, Elphant & Castle, Clapham North, Camden Town, Belsizde Park ve Balham istasyonlarında, Kuzey Kıbrıs'ı tanıtan reklamlar sergilenmeye başladı.

Erken rezervasyon büyük önem taşıyor

İngiltere Turizm ve Tanıtma Koordinatörü Kadir Doruhan, North Cyprus UK’ye yaptığı açıklamada, şubat ayına kadar devam edecek tanıtım kampanyasından, olumlu geri dönüş beklediklerini kaydetti.

Doruhan, şunları kaydetti:

“Başlatılan tanıtım kampanyasıyla, Kuzey Kıbrıs’ı tanıtarak, ülkemize gidecek turist sayısını artırmayı hedefliyoruz. Kuzey Kıbrıs’a gelen turist sayısını artıracak girişimlerle bunu başarmayı hedefliyoruz.

Kuzey Kıbrıs tanıtım ve reklam kampanyası kapsamında, Londra’da şehir içi ulaşımında kullanılan şehir otobüsleri ve metroları, Kuzey Kıbrıs’ı tanıtan reklamlarla giydirildi. Buna ek olarak tanıtım kampanyası bir ay sürecek bir şekilde sosyal medyada devam edecek.”

Doruhan, 2019 Kuzey Kıbrıs Tanıtım ve Reklam kampanyası kapsamında şehir içi otobüslerde başlatılan reklamların, erken rezervasyon pazarına ulaşılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ataoğlu, İngiltere pazarını önemsiyor

Geçtiğimiz kasım ayında, World Travel Market fuarına katılmak için Londra’ya gelen KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İngiltere pazarını çok önemsediklerini ve bu pazardan daha fazla turistin Kuzey Kıbrıs’a gelmesi için tanıtım bütçesini artıracaklarını açıklamıştı.

Fuarlarda Kuzey Kıbrıs tanıtılıyor

Öte yandan tanıtım kampanyalarına ilaveten, Kuzey Kıbrıs, fuarlarda da tanıtılıyor.

Ocak ayında Machester şehrinde düzenlenen ‘Destinations – The Holiday & Travel Show’ fuarına katılan Turizm Bakanlığı, şubat ayının ilk haftasında da Londra’nın Olympia Fuar Alanı'nda tanıtım çalışmalarına devam edecek.