UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Londra’da, İngiltere Kıbrıslı Türk Birliği (BTCA) ve İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası (CTCC) tarafından organize edilen toplantıda konuştu:

BEKLENTİLER… “Burada yaşayan insanlarımız, KKTC’den hala birçok şey beklemektedir. Lakin, KKTC, sizden neler bekler sorusuna yanıt yok. Buradaki insanlar, KKTC’yi, kendine vatan olarak görmektedir. Dolayısıyla, iç meseleler, askerlik, toprak ve Kıbrıs sorunu hakkında birçok soru sorup, yanıt bulma yoluna girebilir. Beklentileri bunlar olabilir ama, KKTC, burada yaşayan insanlardan da birlik ve dayanışma bekliyor ve istiyor”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri ve Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklere seslenerek, “KKTC, sizden birlik ve dayanışma bekliyor ve istiyor” dedi.

Taçoy, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin, KKTC kimlik kartı alması çağrısında da bulundu.

UBP Genel Sekreteri Taçoy, Londra’da, İngiltere Kıbrıslı Türk Birliği (BTCA) ve İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası (CTCC) tarafından organize edilen toplantıya katıldı.

Taçoy, 8 Ocak Salı günü, saat19.30’da, 4 Willoughby Road, Hornsey, London, N8 OHR adresinde gerçekleşen toplantıda, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerle bir araya gelip, katılımcılar tarafından sorulan soruları cevapladı.

Açılış konuşmasını yapan İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Muhammet Yaşarata, UBP Genel Sekreteri ve Milletvekili Hasan Taçoy’un, Londra’da, Kıbrıslı Türklerle bir araya gelmesinin önemini vurguladı.

“KKTC, üzerine düşen görevi yapıyor mu?”

Toplantıda konuşan Hasan Taçoy, Kuzey Kıbrıs’ta birçok konuda aktif siyaset izlediklerini belirterek, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklere karşı devletin üzerine düşen görevi yapıp yapmadığını sürekli kendine sorduğunu söyledi.

Taçoy, şöyle konuştu:

“Kıbrıs meselesi, iç meseleler ve dış ilişkiler de dahil, bütün kademelerini ele alarak birçok çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Bu konuda, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklerle ilgili kendime sürekli soru soruyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İngiltere’de yaşayan insanlara karşı üzerine düşen görevi yapıyor mu diye soruyorum.

Ayrıca Kıbrıs’tan göç eden Kıbrıslı Türklerin, Kuzey Kıbrıs’la giderek zayıflayan bağlarına yanıt aranıyor mu?”.

Taçoy, özellikle Londra ziyaretinde birçok konuyu gözlemlemeye çalıştığını, Kuzey Kıbrıs’tan buraya gelen öğretmenlerle, farklı kesimlerle ve vatandaşlarla sohbet ettiğini söyledi.

Birlik ve dayanışma

Taçoy, şöyle devam etti:

“Burada yaşayan insanlarımız, KKTC’den hala birçok şey beklemektedir. Lakin, KKTC sizden neler bekler sorusuna yanıt yok. Buradaki insanlar, haliyle, KKTC’yi, kendine vatan olarak görmektedir. Dolayısıyla, iç meseleler, askerlik, toprak ve Kıbrıs sorunu hakkında birçok soru sorup, yanıt bulma yoluna girebilir. Beklentileri bunlar olabilir ama, KKTC, burada yaşayan insanlardan da birlik ve dayanışma bekliyor ve istiyor”.

“KKTC kimlik kartı” alın

Hasan Taçoy, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin, KKTC kimlik kartı alması çağrısında da bulanarak, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki KKTC kimlik kartı sayısı 400 bin, İngiltere’de yaşayan 300 binden fazla Kıbrıs Türk var. Lakin biz, kendi değerlerimize ve kimliğimize sahip çıkamıyoruz. İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler, KKTC kimlik kartı almalı ve özellikle genç nesli de kimlik kartı alması için teşvik etmeli” dedi.

Taçoy, KKTC’deki siyasetçilerin İngiltere’ye karşı ilgisinin artmasıyla, buradaki halkın da Kıbrıs’a karşı ilgilisinin artacağını söyledi.

Soru ve yanıtlar

UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy, konuşmasının ardından, katılımcılar tarafından sorulan soruları yanıtladı.

Seçme ve seçilme hakkı ile ilgili soruları yanıtlayan Taçoy, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bulunmadığı sürece, seçme ve seçilme hakkının mevcut koşullarda verilmeyeceğini belirtti.