İngiltere'de 15 yaşındaki Olivia Glennie kendini bir ağaca asarak hayatına son verdi. Genç kızın babası, kızının 21. yüzyıldaki sosyal medya baskısına dayanamayarak intihar ettiğini ileri sürdü.

           

İngiliz Daily Mail gazetesindeki haberde, genç kızın babası Alex Glennie, kızının Facebook, telefon mesajı, ve internet aracılığıyla 24 saat iletişim baskısı altında kaldığını, bunun gençler için çok fazla olduğunu ve ailelerin bu tehlike konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

 

Geçtiğimiz Eylül ayında bir ağaçta kendini asmış halde bulunan Olivia'nın yetenekli ve popüler bir genç kız olarak tanındığı ve ölümünden önce ailesinin kızlarıyla ilgili olumsuz bir olay yaşanmadığı belirtildi.

 

Daily Mail gazetesine konuşan Alex Glennie, "24 saat sosyal medyada olmanın yarattığı baskılar nedeniyle çocuklar erken yaşta çok fazla şeye maruz kalıyor. Aileler bu tehlikenin farkına varmalı 'diye konuştu.

 

 

Olivia'nın arkadaşlarıyla konuşan gazete, genç kızın erkek arkadaşından ayrıldıktan ve yakın bir arkadaşıyla arasının bozulmasının ardından mutsuz günler geçirdiği, arkadaşlarının genç kıza karşı her zaman destek olduğu ve hiçbir zaman intihar eğilimli olabileceğinden şüphe duymadıklarını aktardı.