KUZEY KIBRIS’I TANITIMA DEVAM… İngiltere Turizm ve Tanıtma Koordinatörü Kadir Doruhan, Başkan Sadiq Khan’ın doğruları söylediğine işaret ederek, tanıtım kampanyasından olumlu geri dönüşler alamaya başladıklarını söyledi. Doruhan, Kuzey Kıbrıs’ı turizm destinasyonu olarak tanıtarak, ülkemize gidecek turist sayısını arttırmak hedefinde olduklarını kaydetti

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Kuzey Kıbrıs’ı tanıtıcı reklamlara kazan kaldıran Rumlar’a gerekli yanıt, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan’dan geldi.

Khan, bu reklamlardan rahatsızlık duyan Rumlar’ın yazılı şikayeti üzerine yaptığı açıklamada, konunun hassasiyetine dikkat çekerek, Yüksek Mahkeme’nin 2005 yılındaki kararına atıf yaptı ve reklamların kaldırılmayacağı mesajını verdi.

Başkan Khan’ın konuyla ilgili açıklaması, İngiltere Turizm ve Tanıtma Koordinatörü Kadir Doruhan tarafından memnuniyetle karşılandı.

“Sadıq Khan, doğruları söyledi” diyen Doruhan, tanıtım kampanyasından olumlu geri dönüşler alamaya başladıklarını ve Kuzey Kıbrıs’ı turizm destinasyonu olarak tanıtarak, ülkemize gidecek turist sayısını arttırmak hedefinde olduklarını kaydetti.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz ocak ayında, İngiltere’nin başkenti Londra’nın sembolleri olan kırmızı otobüsler ile merkez metro istasyonları, “Kuzey Kıbrıs’ı” tanıtan reklamlarla donatılmıştı.

KKTC, “İngiltere 2019 turizm tanıtım kampanyası” çerçevesinde, Londra merkezindeki 100 kırmızı otobüs ve merkez metro istasyonlarına yerleştirilen 25 reklamla, adaya gelen turist sayısının hedeflenen rakama ulaşması için girişimde bulunmuştu.

KKTC Turizm Bakanlığı tarafından İngiltere’de yapılan ‘Kuzey Kıbrıs’ turizminin tanıtılması çalışmaları, Rumları rahatsız etmişti.

Rumlar, “Kuzey Kıbrıs” reklamlarının kaldırılması için yetkili makamlara yazılı şikayette bulunarak, bu konuda imza kampanyası başlatmıştı.

İmza kampanyasında yaklaşık 3 bin imza toplandı.

Belediye Başkanı Khan reddetti

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, Kuzey Kıbrıs reklamlarının kaldırılması için başlatılan imza kampanyasına cevap geldi.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, bunun hassas konu olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Change.org web sitesinde ve Londra için ulaşım (TFL) sitesinde yer alan Kuzey Kıbrıs’la ilgili reklamlar hakkındaki dilekçeniz için teşekkür ederiz.

Bunun hassas bir konu olduğunu anlamamıza rağmen, 2005’teki Yüksek Mahkeme kararı, TfL’nin yalnızca kamuoyu duyarlılığı nedeniyle veya ‘Kuzey Kıbrıs’ın’ uluslararası tanınmış bir bölge veya devlet olmadığı üzerine reklam ilanlarını reddedemeyeceğini belirlemişti.

Bu nedenle TFL, Kuzey Kıbrıs Turist Kurulu tarafından sunulan her yeni kampanyayı, reklam politikasına göre incelemeye devam edecek ve halihazırda, söz konusu reklamı, politika şartlarına uygun olarak kabul ediyor.

Bu yanıtın isteğinizi yerine getirmeyeceğini biliyoruz, ancak bunun, TFL’nin bu konudaki tutumunu açıkladığını umuyoruz”

Doruhan: “Sadıq Khan, doğruları söyledi”

İngiltere Turizm ve Tanıtma Koordinatörü Kadir Doruhan, Sadiq Khan’nın, Kuzey Kıbrıs reklamlarıyla ilgili doğruları söylediğini bildirdi.

Doruhan, yaptığı açıklamada,“Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, açıklamasında doğruları söyledi. 2005 yılında alınan bir karar mevcut. Bizler de bu kararın dışına çıkmadan, Kuzey Kıbrıs’ı turizm destinasyonu olarak tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Ocak- Şubat 2019’a kadar süren tanıtım kampanyasından olumlu geri dönüşler alamaya başladıklarını ifade eden Kadir Doruhan, tanıtım kampanyasıyla, Kuzey Kıbrıs’ı turizm destinasyonu olarak tanıtarak, ülkemize gidecek turist sayısını arttırmak hedefinde olduklarını kaydetti.

Doruhan, “2019 Kuzey Kıbrıs Tanıtım ve Reklam Kampanyası” kapsamında şehir içi otobüslerde yer alan reklamların, erken rezervasyon pazarına ulaşılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

“Tur operatörlerimiz memnun”

İngiltere Turizm ve Tanıtma Koordinatörü Doruhan, şunları söyledi:

“Tur operatörlerimiz de yapılan tanıtım ve reklam kampanyasından memnun. Tur operatörlerine telefonlar ve rezervasyonlar gelmeye başladı. Olumlu geri dönüşler almaya başladık. Bunun devamını getirmek için Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmaya devam edeceğiz ve İngiltere pazarını tekrar kazanmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”.