Nafiya HOROZOĞLU

 

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, 25 Şubat Cumartesi akşamı, Rotterdam Rijmond Cemevinin ev sahipliğinde Birlik Cemine katılmak için üç otobüs ile Hollanda'ya yolculuk yaptı. Cuma akşamı saat 23'de Cemevin'den kalkan otobüsler, sabah saat 9'da Rotterdam'a varmıştı.

 

Rijmond Cemevinin gönüllüleri tarafından,  İAKM ve Cemevinden Hızır Cemine katılmak için yaklaşık İngiltere'den Hollanda'ya yolculuk yapan canlar için kahvaltı hazırlandı. Kahvaltıdan sonra ise Rotterdam Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin gençleri rehberliğinde, saat 12'den 17'ye kadar Beurs, Markthal (kapalı pazar) , Kubushuizen, Old Harbour, Erasmusberg ve SS Cruiseschip gibi turistik yerlere geziler gerçekleşti.

 

Akşam saati 19:30'da, Rotterdam Alevi Kültür Merkezi ve Britanya Alevi Federasyonuna bağlı olan İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi katılımıyla, Cafer Kaplan Dede ile Birlik Cemi yürütüldü.

 

Rotterdam Rijmond AKM ve Cemevi'ne Hızır Cemi'ne mihman olduklarını belirtten İAKM ve Cemevi, "Bizleri ağırlayan, lokmalarını paylaşan tüm canlarımızın Hak Erenler yoldaşı olsun. Bir olur, iri olur, diri oluruz biz. Aşk ile" dedi.