DESTEĞE HAZIRIZ…Erhürman, Londra’daki temasları çerçevesinde, Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere (KTGBİ) yetkilileri ile de görüştü. Erhürman, “İngiltere başta olmak üzere yurtdışındaki gençlerimizin Kıbrıs’a gelişlerini kolaylaştıracak, bağlarını güçlendirecek adımları atarken, Kıbrıs’taki tarihi ve kültürel değerleri yakından tanıyacakları projeleri üretmek adına sizlere destek vermeye hazırız. Projeleri gençler oluştursun, bizler de destek olalım” dedi

KKTC Başbakanı Tufan Erhürman, Londra’daki temasları çerçevesinde, İngiltere'de doğup büyüyen, okumak veya yaşamak için Kıbrıs’tan İngiltere’ye gelen gençlerin kurduğu Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere (KTGBİ) yetkilileri ile de görüştü.

Erhürman, gençlerin sorunlarını dinledi ve taleplerine karşılık, “Projeler sizden, destek bizden” karşılığını verdi.

Görüşmeye, Güzelyurt Milletvekilli Armağan Candan ve Başbakan Özel Kalem Müdürü Mustafa Ergüven de katıldı.

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere Örgütü’nün kuruluşunu önemsediğini belirten Erhürman, birliği oluşturan gençleri takdir etti ve gençlerin ortaya koyduğu amaç ve hedefler doğrultusunda yapacakları çalışmaları desteklemenin, onlara yardımcı olmanın, kendileri açısından onur vesilesi olacağını kaydetti.

Birliğin yeni nesli birleştirmek adına önemli bir adım attığını söyleyen Başbakan Erhürman, İngiltere’deki gençliğin gündemi, öncelikleri ve sıkıntıları nelerdir anlamak bağlamında çok yararlı olacağını vurgulayarak, gençlerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit edip çözümler üretmek amacıyla kurulan birliğe yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Erhürman, “İngiltere başta olmak üzere yurtdışındaki gençlerimizin Kıbrıs’a gelişlerini kolaylaştıracak, bağlarını güçlendirecek adımları atarken, Kıbrıs’taki tarihi ve kültürel değerleri yakından tanıyacakları projeleri üretmek adına sizlere destek vermeye hazırız. Projeleri gençler oluştursun, bizler de destek olalım” dedi.

Gençlik kampları

Bu konuda bütünlüklü bir proje yürütmek için hazır olduklarını belirten KTGBİ yetkilileri de yurtdışındaki gençlerin, kendi dil ve kültürünü en iyi şekilde öğrenmeleri için uğraşırken, diğer yandan da Kıbrıs’ta, gençlerle buluşmalarını sağlamak amacında ortak çalışmaların gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti.

Özellikle gençlik kamplarında, Kıbrıs’taki gençlerle, yurtdışındaki gençler arasında işbirliği alanlarının geliştirilmesi ve bütünleşmenin sağlanması amacıyla çalışmalar yürütülmesinin gerektiğini belirten KTGBİ Başkanı Nafiya Horozoğlu, şöyle konuştu:

“Kıbrıslı Türk gençliği, hızlı bir şekilde asimile oluyor. Hepimizin görevi ise gençliğimize, kimliğimize ve kültürümüze sahip çıkmaktır. KTGBİ olarak bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız.

Temel hedeflerimizden biri, diasporada yaşayan toplumları kenetlemek amacı ile birlik ve beraberlik içerisinde gençleri buluşturmaktır. Bunlara ek olarak, bir diğer amacımız ise İngiltere’de ikamet eden gençleri, Kuzey Kıbrıs'ı daha sık ziyaret etmeleri için teşvik etmek ve ülkeleriyle bağlarını güçlendirmektir.

Bu vesileyle, Kıbrıslı Türk gençlerin asimilasyonunu önlemek için mücadele edeceğiz".

Burslar zamanında yatmıyor

KTGBİ Asbaşkanı Mustafa Aşık da, yurtdışında okuyan gençlerin en başta gelen sorunlarından biri ise bursların zamanında yatmaması olduğunu belirtti.

Birleşik Krallık’ta eğitim görmek isteyen ve maddi durumu buna el vermeyen birçok gencin olduğunu söyleyen Aşık, "Birlik olarak bu durumda olan gençlerimize aracı olup, Kıbrıslı Türk iş insanları tarafından gençlere burs imkanı sağlamak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

Gençlere istihdam

KTGBİ Genel Sekreteri Tolga Özkum, gençlerin, Kıbrıslı Türk işletmelerinde çalışmasına değinerek, Kıbrıslı Türk iş insanları ile görüşüp, İngiltere'de okuyan gençlere staj veya istihdam imkanı yaratmak için uğraş vereceklerini vurguladı.