İngiltere’de “belediye lideri”, bizdeki “başkan” denginde görev yapıyor. Yürütmenin başı olarak görev yapan lider, belediye sınırlarının en üst düzey seçilmiş kişisi olarak hizmet veriyor.

 

“Mayor” sıfatlı bir meclis üyesi ise “Kraliçe”yi temsilen sembolik görev yürütüyor.

 

İngiltere’de geçtiğimiz günlerde yerel seçimlerde, 63 kişilik Enfield Belediye Meclisi’ne seçilen Türkiye ve Kıbrıs kökenli 21 kişinin ardından, tarihte ilk defa bir Kıbrıslı Türk kökenli de Belediye liderliğine getirildi. 

 

Nesil Çalışkan, geçtiğimiz Pazartesi akşamı, Enfield Belediye Lideri oldu. 

 

İngiltere’de 7 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Londra’nın Enfield Belediye Meclisi üyeliğine seçilen 26 yaşındaki Kıbrıslı Türk kızı Nesil Cazımoğlu Çalışkan’ın annesi Alev Cazımoğlu da aynı mecliste görev yapıyor. 

London School of Economics-LSE mezunu olan Nesil Çalışkan, 14 yaşında İşçi Partisi’nde aktif politikaya atıldı. Lefkara – Köfünye kökenli dedesi Osman Tango da uzun yıllar Londra’da, “Toplumcu Kurtuluş Partisi Londra Dayanışma Derneği’nde başkanlık dahil çeşitli görevlerde bulunmuştu. 

 

Nesil, Alev Cazımoğlu’nun üç kızının en büyüğü. Neriman (22) ve Eda (17) adında iki kızı daha olan Alev Cazımoğlu, Londra’da Eurovizyon adlı basın organına verdiği demeçte, kızı Nesil ile aynı mecliste birlikte görev yapmaktan dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade ediyor.

 

 

Kaynak: Kıbrıs Postası