Londra’da yaşayan ve festivali ziyarete gelen Kıbrıslı Türkler, festival alanındaki stantları gezerek firmalarla bağlantı kurma şansı yakaladı. Kuzey Kıbrıs’ın Londra’da gerçekleştirdiği bu festival fikrinin olumlu olduğunu ifade eden ziyaretçiler, festivalin geleneksel hale gelmesini istedi. Gazetemize konuşan ziyaretçiler, festivalin daha kapsamlı bir şekilde her yıl gerçekleştirilmesini istedi.

Zalihe Hüseyin: Londra’da böyle bir festival olacağını internetten duyduk. Bizim ülkemizdir gidelim görelim dedik ve buraya ülkemizle ilgili yapılan bu organizasyonu desteklemek ve birlik olmak için geldik. Ben 58 yıldır burada yaşıyorum. Ancak ülkem hep kalbimde… İkramlar vardı, keyifliydi güzel bir organizasyon oldu. Açık havada yapılsa daha güzel de olabilirdi.

Hüseyin Bekayi: Ben 38 yıldır burada yaşıyorum. İlk kez böyle bir organizasyon yapıldı.  İyi bir ortam oldu. Güzel oldu. Tanıtımlar güzel oldu. Açık havada olsa yabancılar da görüp gelebilir.

Naciye Ahmet Hasan: 50 yıldır Londra’da yaşıyorum. Böyle bir organizasyonu Türkiye Almanya’da yapmıştı. Bu bir tanıtımdır. Panayır farklı bir şey sonuçta…Devamının yapılmasını istiyorum. 4 farklı tren değiştirip geldim. Kültürümüzü gördük, burada insanımızı gördük. Herşey çok güzel oldu.

Selma Hüseyin: İlk kez böyle bir organizasyon oldu. Çok beğendik. Geldiğime pişman olmadım. Seneye gene yapılmasını istiyorum. Değişik bir organizasyon oldu.

Fatma Hamzazade: Çok güzel bir organizasyon oldu. İlk defa böyle bir etkinlik düzenlendi. Çok beğendik. Çoktandır görmediğimiz kişilerle de burada buluştuk. Devamının yapılmasını istiyoruz.

Suna İbrahim: İlk kez Londra’da böyle bir etkinlik yapıldı. Ülkemizin burada tanıtımı oldu. Bence güzel bir etkinlik. Gelecek yıl da yapılmasını istiyoruz.

Aytuğ Kızılörs: 13 yıldır Londra’da yaşıyorum. Etkinliğin tanıtımı biraz zayıf oldu. Doğa olayları, bölgeler tanıtılabilirdi. Kıbrıs ile ilgili daha fazla şey etkinliğe dahil edilebilirdi. Buradaki insanları ülkelerine ruhen bağlayıcı şeyler de olursa daha güzel olur.

Enver Kannur: Çok güzel bir fikir. Biraz eksiklikler var. Ancak ilk defa olduğu için bu çok normal. Tecrübeyle her şey daha güzel olacak. Yabancıları buraya çekmek için de çalışmalar yapılmalı. Otobüslerde reklamları gördük. Ancak bu sefere daha çok reklam ve tanıtım olmalı.