Mihrişah SAFA

Kuzey Londra’da Southgate’deki St. Andrew’s Kilisesi salonunda yapılan BTKD geleneksel kermesinde, başta Başkan Mavis Fuchs,başkan yardımcısı Funda Aksanoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Sevgül Özkor, Burcu Köstem, Deniz Harput ve Betül Ekrem ile çok sayıda üye hanım , yıl sonu kermesinde görev aldılar.

Derneğin Onursal Başkanı Sefire Esra Bilgiç de kermesi ziyaret ederek, hem reyonları gezdi, hem de dernek yöneticilerine destek vererek, başarılar diledi. Standlerde yer alanlarla tanışan Sefire Esra Bilgiç, geliri eğitime bağışlanacak kermesin her yıl yapılmasının da memnunluk verici olduğunu söyledi. Kermese ayrıca Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar da gelerek, hem standleri gezdi, hem de  alış veriş yaptılar. BTKD’nin birçok eğitim kurumuna yardım ettiğini kaydeden Başkonsolos Yorulmazlar, destek veren kurum ve kişilere teşekkür etti.

Öğlen saatlerinde başlayan ve geç saatlere kadar süren kermesin başarılı geçtiğini ve gelirin, eğitim kurumlarına bağışlanacağını söyleyen BTKD Başkanı Maviş Fuchs, kermese gelerek derneğe destek olan  kişilerle, bağışta bulunan Select Grubu,  GAMA Foods Ltd., Ishtar Restaurant, Evim mağazası Burcu İncekara, Antepli Restaurant, Bellona , Mambocino,  Pınar Restaurant’a bağış ve yardımlarından dolayı  teşekkür etti. Maviş  Fuchs, tüm kadınların bu tür çalışmalarda yer almasını istediklerini, çocukların eğitiminin herşeyin önünde geldiğini sözlerine ekledi. Kermesin bu yılki gelirinin de eğitim kurumlarına verileceğini söyledi.

Zengin ev yapımı yemek ve tatlı standleri, tekstil ürünleri, hediyelik eşyalar, takı reyonları ile göz kamaştıran kermese, T.C Eğitim Müşavir vekili Necip Demirci, KKTC Londra Eğitim ve Kültür  müşaviri  Hasan Kortay, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz, Öğretmenler Derneği Başkanı Mansur Işıkbol, TFUK UK Başkanı Zeren Safa, Enfield Belediyesi encümen üyesi Yasemin Brett,  Türk Eğitim Konsorsiyumu üyesi Necmi Hasanoğlu, Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu Başkanı Sevtap Kemal, Wimbledon Türk Okulu Aile Birliği Başkanı  Atilla Abacıoğlu, Derneğin Kurucu Başkanı Semiha Todd , İngiltere Kadın Platformu Başkanı Nilgün Yıldırım  ile çok sayıda dernek dostu ve üyesi katıldı.

Türk bayrakları ile süslü yıl sonu kermesinde, özellikle ev yapımı tatlılar, yemekler büyük ilgi görürken, hanımlar takıların başından ayrılmadılar.