İngiltere’nin başkenti Londra’da faaliyet gösteren Britanya Türk Kadınları Derneği, KKTC Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne yardım amaçlı ‘Anneler Günü’  düzenledi. BTKD'nin anneler günü yemeğinde,  derneğin yönetim kurulu üyesi Deniz Beratlıgil Harput’u yılın annesi seçti.

KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Zehra Başaran, BTKD Derneğin Onursal Başkanı, Türkiye’nin Londra Sefiresi Esra Bilgiç, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin’in eşi Deniz Ergin ile Kıbrıs Kanser Hastaları Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail’in de katıldığı Anneler Günü kutlama etkinliği, Londra kent merkezindeki Ishtar Restaurant’ta gerçekleşti.

 

ELDE EDİLEN GELİR KIBRIS KANSER HASTALARI YARDIM DERNEĞİ’NE

Etkinlikte konuşan BTKD Başkanı Maviş Fuchs, Anneler Günü kutlamanın tarihçesinden söz ederek, BTKD olarak kurulduğu günden bu yana düzenlediği etkinliklerden elde ettiği tüm geliri Türkiye ve İngiltere ile diğer ülkelerdeki çeşitli yardım kuruluşlarına bağışladığını kaydetti.

Yardım amaçlı etkinliklere katılanlara teşekkür eden Fuchs, Anneler Günü yemeğinden elde edilecek gelirin tamamının KKTC’de faaliyet gösteren Kıbrıs Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne gönderileceğini belirterek, “Sayın Raziye Kocaismail ve arkadaşlarının ne kadar büyük emek verdikleri ve özveri ile çalıştklarınıa şahsen şahit oldum. Kendilerinibu çok değerli çalışmalarından dolayı kutluyorum, kolaylıklar diliyorum” dedi.

 

ESRA BİLGİÇ: ANNELİK; ŞEFKAT, FEDAKARLIK VE MERHAMETTİR

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’in eşi, Sefira Esra Bilgiç yaptığı konuşmada anlamlı mesajlar verdi.

Bilgiç’in konuşması şöyle:

“Sizlerle biraraya gelmekten onur ve gurur duyuyorum. Bu güzel etkinliğin gelirinin KKTC faaliyet göstermekte olan Kanser Hastalarına Yardım derneği’ne bağışlanacak olması bugün birarada olmamızı daha da anlamlı kılıyor. Dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum. Annelik senede bir gün değil, her gün hatta her an hatırladığımız, aklımızı ve kalbimizi hep meşgul eden, karşılıksız bir sevgiyle yoğrulan, çok farklı bir duygudur. Aynı zamanda içimizdeki şefkat, fedakarlık ve merhamet duygularını olduğu kadar, sorumluluk ve dayanıklılık gücünü artıran çok özel birg örevdir. Bu bağlamda yarınlırımızı eminat ettiğimiz çocuklarımızı, bilinçi, eğitimli ve sosyal sorumluluk sahibi; vatana ve millete yararlı bireyler olarak olarak yetiştirmek konusunda annelere büyük iş düşüyor. Bugünkü etkinlik vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırarak çocuklarımıza en güzel şekilde örnek olduğumuza inayorum. Tüm annelerin ve içinde anne şefkati taşıyan tüm kadınların anneler gününü içtenlikle tebrik ediyorum.”

 

BÜYÜKELÇİ ZEHRA BAŞARAN: HERKES ANNE OLMAYABİLİR AMA HERKESİN ANNESİ VAR

Etkinliğe annesi ile birlikte katılan KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Zehra Başaran da yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:

“Britanya Türk Kadınlar Derneği’nin güzel organizasyonlara imza attığını birlikte izlemekteyiz ve takdir etmekteyiz. Bunların hepsinin hayırlı, uğurlu işler için çalışmalar olduğunu da beğenerek izliyoruz. Herkes anne olmayabilir ama herkesin bir annesi var. Herkes annesini bilir ve o annenin çocuğunu dünyada korumaya çalıştığını herkes yaşadı. Bazı insanlar anneleri ile uzun yıllar beraber olabilirler, bazıları içinde bu süre çok kısa olabilir. Ama günün sonunda herkesin annesi var. Bence bugün önemli olan, kendisi doğum yapmamış olsa bile, anne sevgisi ile gençlere, çocuklara, yavrulara ulaşan bir anne gibi kucaklayan erkeklerimizi de takdir ediyorum. Çocuklara bir anne gibi öğreten öğretmenlerimizin ve herkesin anneler gününü kutlarım.”

 

RAZİYE KOCAİSMAİL: ÜÇ AY ÖMÜR VERDİLERDİ, SİZLERİN SAYESİNDE YAŞIYORUM

KKTC’de faaliyet gösteren Kıbrıs Kanser Hastaları Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, “Yıllar önce bir kanser hastası olarak Londra’ya geldiğim zaman doktorlar bana üç ay şans tanımıştı. Londra Türkleri bana böyle bir balo ile hayatımı kazandırdı . İyi ki varsınız. Derneğin başkanı Maviş hanım KKTC’ye gelip derneğimizi ziyaret etti ve o gün bugündür üzerimizden elini hiç çekmedi. O gün bugündür güzel yüreklerle beraber bizi desteklemeye devam etti. Burada, böyle bir gücün var olduğunu hissetmek, ayakta durabilmemizin motivasyonu buradan geliyor. Burada destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah’ın günü iki kanser hastasının girdiği bir dernekte, kanser hastalarına yardım derneği, devlet desteği olmadan vatandaşların desteği ile ayakta durabiliyorsa, kesinlikle bu duyarlı insanlarımızın, sevgi dolu annelerin hastalarımıız kucaklamalarının eseridir.  Her bir hastamız adına da sizlere sağlık diliyorum” diye konuştu.

 

DENİZ BERATLIGİL HARPUT ‘YILIN ANNESİ’ SEÇİLDİ

Kutleme etkinliğinde dernek başkanı Maviş Fuchs, dernek olarak bu yıl iki çocuk ve beş torun sahibi derneğin yönetim kurulu üyesi Deniz Beratlıgil Harput’u yılın annesi olarak açıkladı.

Fuchs, bir buket çiçek vererek Harput’u kutladı.

 

HARPUT: ARKADAŞLARIM BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI

Dernek yönetimi tarafından bu yılın annesi seçilen Deniz Beratlığil Harput ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Benim için çok büyük sürpriz oldu, böyle birşey beklemiyordum. Arkadaşlarım beni layık görmüşler teşekkür ediyorum. Beş torunu olan bir anneanne – babaanne olarak beni layık görmüşler. Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bir oğlum ve bir kızım var. Oğlumun üç kızı, kızımın ise bir kızı ve bir oğlu var. Beni arkadaşlarım duygulandırdı. Çok teşekkür ediyorum.”

Etkinlikte sevilen sanatçı Hakan Bilal, şarkılarıyla Anneler Günü’nü kutladı.