Nafiya HOROZOĞLU

'Barış için birlikte' konseri içim Kıbrıs'tan katılan sanatçılar, 17 Şubat'ta Palmers Green bölgesindeki İntimate Tiyatro salonunu tamamem dolduran Kıbrıslılara harika bir akşam yaşattılar. Sanatçılar iki saat boyunca seslendirdikleri Türkçe ve Rumca sarkılarla izleyicilere hem keyifli hemde duygusal anlar yaşattı. Sanatçılara Londra'da hızlıca başarılarından bahsettiren N-Joy Müzik grubu eşlik ederek muazzam bir konser yaşattı.

Kıbrıs'tan özel olarak gelen Umut Albayrak ve Koulis Theodorou hiç bir finansal beklentileri olmaksızın barış için el ele, gönül gönüle, şarkılar söylendi. Sanatçılar bir çok defa Kıbrıs'ta birlikte barış konserleri vermişlerdi. İkili geçen yıl Lefkoşa ara bölgede Zülfü Livaneli ve Maria Farandouri'nin katıldığı bir barış konserinde yer almışlardı.

Konser başlangıcında dernek temsilcileri tarafından İngilizce, Rumca ve Türkçe kısa metinler okundu. Anlamlı barış mesajları verildi ve birlikte Kıbrıslı toplumu olarak daha fazla çalışıp çözüm ve barış için bu tür etkinliklerin daha sıklıkla yapılması vurgulandı.

Bu büyüklükte bir etkinliğin ilk kez Enfield Kıbrıslılar Derneği, Kıbrıslı Sanatçılar Platformu, Britanya Kıbrıslılar Birliği ve Kıbrıs Türk Demokrasi Derneklerinin bir araya gelmesi ile düzenlendi.