DP Genel Başkanı, Turizm ve Çevre eski Bakanı Fikri Ataoğlu, Londra ziyareti kapsamında Kıbrıs Türk sivil toplum örgütleri temsilcileri ve halkla buluştu:

KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde temsiliyeti bulunan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Turizm ve Çevre eski Bakanı Fikri Ataoğlu, Londra ziyareti kapsamında Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, Kıbrıs Türk Dernekler Konseyi, Kıbrıs Türk Gençlik Birliği, İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu, Türk Dil ve Eğitim Konsorsiyumu yetkilileriyle görüştü ardından halk toplantısına katıldı.

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Londra’da gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında elde ettikleri bilgiler üzerinde bir rapor hazırlayıp, sorunları ve çözüm önerileriyle birlikte ilgili bakanlıklara ileteceklerini söyledi.

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere Başkanı Nafiya Horozoğlu, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk gençleri bir çatı altında toplayarak güçlü bir ses oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Kıbrıs kültürünü tanımak ve sahip çıkmak için çalıştıklarını ifade eden Horozoğlu, asimilasyon sürecinden geçen gençlere sahip çıkmak istediklerini belirtti.

Ataoğlu: Kıbrıslı Tük gençlere

sahip çıkmak için çalışıyoruz

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Turizm Bakanı olduğu dönemde Kıbrıs’a gitmeyen gençleri, Kuzey Kıbrıs’a götürebilmek için çalışma yapıldığını belirtti.

KKTC’ye götürülen gençlere, Kuzey Kıbrıs’taki yaşamı anlatmak amacıyla program hazırlandığını söyleyen Ataoğlu, bu gibi projelerin devamının önemli olduğunu ifade etti.

Ataoğlu, asimilasyonun önüne geçilmesi amacıyla yapılan çalışmanın önemine değindi.

Londra ziyareti kapsamında bir dizi görüşme gerçekleştirdiğini anlatan Ataoğlu, sorunları dinlediğini, çözüm önerileri üzerinde konuşmalar yapıldığını belirtti.

DP Başkanlık görevini devraldıktan sonra yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Ataoğlu, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Tük gençlere sahip çıkmak için de bir takım çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Ataoğlu, dış temsilciliklerle yaptıkları ve yapacakları görüşmeleri ilgili bakanlara ileteceklerini, öneriler sunacaklarını belirterek alternatif model uygulamaların hayata geçmesi için de çalışmaların takip edileceğini belirtti.

Londra’da Kıbrıs kültürünün anlatıldığı iki ayrı festival yapılması konusunu da gündeme getiren Ataoğlu, iki festival kararlılığı sürecekse, iki festivalin bir hafta arayla değil, 3-4 hafta arayla yapılmasının Kuzey Kıbrıs’tan da destek ziyaretini artırabileceğini söyledi.

KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sürece de değinen Ataoğlu, yurt dışındaki Kıbrıslı Türklere de seçme ve seçilme hakkı verilmesini desteklediklerini söyledi.