Fikri Ataoğlu İngiltere’den ülkemize daha fazla turist gelmesi için ile reklam, tanıtım faaliyetlerini artıracaklarını ve hedeflenen turist sayısına ulaşmak istediklerini söyledi.

 

Dünyanın ikinci büyük turizm fuarı olarak kabul edilen WTM (World Travel Market), ExCeL Fuar Merkezi’nde dünya turizm sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırlamayı sürdürüyor.

Fuara “North Cyprus” adıyla katılan ülkemiz bu yıl değişik stant konsepti ile büyük ilgi çekiyor. Fuarın ikinci gününde Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu “Otantik Kıbrıs Evi”ni ziyaret etti. Ataoğlu, “North Cyprus” standını ziyaret ederek turizmciler ile sohbet etti. Bakan ardından Türkiye Cumhuriyeti standını ziyaret ederk TC Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile de sgörüştü.

Fikri Ataoğlu İngiltere’den ülkemize daha fazla turist gelmesi için ile reklam, tanıtım faaliyetlerini artıracaklarını ve hedeflenen turist sayısına ulaşmak istediklerini söyledi.

Ataoğlu, standa gösterilen ilginin oldukça yoğun olduğunu ifade ederek, İngiltere pazarının ülkemiz açısından çok önemli olduğunu, bu pazarın daha fazla büyümesi için tanıtma çalışmalarının devam ettirileceğini belirtti.

Tüm paydaşlarla ortak hareket ediyoruz

Dünyanın ikinci büyük fuarı sayılan WTM’in ikinci gününde Kuzey Kıbrıs standındaki “Kıbrıs evi”ni ziyaret ettiklerini kaydeden Ataoğlu, bugün hedeflenenin gelecek yıl yapılacak plan ve program çalışmasının hazırlanması olduğunu kaydeti.

Ataoğlu, hedeflerinin sürdürülebilir bir turizm yaratmak olduğuna dikkat çekerek, turizm paydaşları ile bunu başaracaklarına olan inancının tam olduğunu belirtti.

Turizmin sadece deniz kum güneş olmadığını bunun dışındaki alternatif turizm çeşitlerinin de ülkemizde barındırarakpaydaşlar ile birlikte bu çalışmayı u sürdüreceklerini ifade eden Ataoğlu şöym etti:

“Ülke turizminin daha ileriye gitmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bugün Dünya turizm pastasından pay almak için de uğraş veriyoruz. Ülke turizminin daha ileriye gimesi ile birlikte ülkemiz ekonomisinin de daha ileriye gitmesi demektir. Bu meyanda turistlerin ülkedeki üretim sektörüne de doğrudan ulaşmasını sağlayan çalışmalarımız da devam edecek.”        

İngiltere pazarı yükselişe geçecek

Geçmiş yıllara göre İngiltere pazarında düşüş yaşandığını gözlemlediklerini kaydeden Ataoğlu, yeterli turist sayısına ulaşılması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

İngiltere’de geçtiğimiz yıl bir tanıtım etkinliği gerçekleştirdiklerini de anlata Ataoğlui, tanıtımın ardından İngiltere’den ülkemize gelen turist sayısında artış yaşandığına dikkat çekti. Bu gibi tanıtımların önümüzdeki günlerde de devam edeceğine işaret eden Ataoğlu, “İngiltere’de tanıtım reklamları uygun görülecek olan yerlere konacaktır. Amacımız İngltere’den gelen turist sayısını sürdürülebilir bir konuma getirmektir” dedi.

Turizmi geniş alana yayacağız

Kuzey Kıbrıs’ın sadece güneşi, denizi ve kumu ile değil, sağlık turizmi, doğası ve yürüyüş yolları ile engellilerin engellerinin aşılarak engelsiz bir turizm yaratacak bir şekilde olduğunu ve yaşlı turistlerin de tam donanımlı otellerde tatil yapabileceklerini belirten Ataoğlu, “Bakanlık olarak İngiltere’de tanıtımlar devam edecek” dedi.

“Yatak sayısını artırmayı hedefliyoruz”

Turizm Bakanlığı’nda görev yaptığı süre içerisinde turizmin daha iyi noktalara taşınabilmesi için çalışmalar yaptıklarını anlatan Ataoğlu, “Amacımız, önümüzdeki süreçte yatak kapasitesinin artması ve turist sayısının istenilen düzeye çıkmasıdır” dedi.

 Bu amaçla, Avrupa’dan gelen turistler yanında, Türkiye insanını da kültür turizmi adı altında Kuzey Kıbrıs’ta misafir etmek istediklerini dile getiren Ataoğlu, “Ülkemizde görülmesi, gezilmesi gereken çok fazla zengin tarih ve kültür var. Biz bu kültürü, bu güzellikleri herkesle paylaşmak istiyoruz” dedi.  
Otantik Kıbrıs Evi’nde fuar ziyaretçilerine bu yıl hellim böreği, badem, üzüm sucuğu, bidda, zivaniya, limonata, sumada, gül şurubu, Türk kahvesi, hellim ve çörek ikramı yapılarak tanıtım filmleri gösteriliyor.

Standımızda ayrıca Dizayn 74, geleneksel bir çömlek tezgahı kullanarak, ülkemize özgü toprak el sanatlarını icra ediyor.